Kongen ville bo i Ytre

Postet av Driv Idrettslag den 29. Des 2015Kongen kommer var svaret fra Slottet da Driv søkte om å få arrangere NM på ski 1975. Slottet gjorde det også klinkende klart at majesteten og hans familie ville bo i Ytre under hele mesterskapet

Da Driv søkte om å få arrangere NM på ski for 40 år siden, forlangte Kong Olav at han og resten av kongefamilien skulle bo i Ytre Enebakk under hele mesterskapet. Å pendle mellom Slottet og Ytre var helt uaktuelt for den skiglade gamle-kongen.

- Helt greit for oss, svarte Driv, og gjorde en avtale med Butenschøn på Bjerke, som sikret kongefamilien kost og losji dersom Driv vant den intense dragkampen om å få arrangere ski-mesterskapet i 1975.

Arbeidet med å få NM på ski hit til bygda startet tre år tidligere, i 1972.

Som naturlig var utløste ideen diskusjoner. Mange mente og synset, men bare noen ytterst få var skeptiske. Skeptikerne mente ski-mesterskapet ville sluke alle andre klubb-aktiviteter, og at det ville ta helt piffen fra medlemmene de nærmeste årene. I tillegg var det et økonomisk sjansespill og noen vriene kabaler som måtte løses.

Det var derimot ingen som tvilte på at Driv ikke ville greie å arrangere sin del skimesterskapet. Var det noe Driv virkelig kunne den gangen, så var det å arrangere. Det gikk jo nesten ikke en uke uten at klubben arrangerte ett eller annet "mesterskap" på kretsnivå (et kretsrenn i langrenn var den gang et nesten like omfattende arrangement med mange løpere i ulike klasser, som en NM-øvelse). Det kunne være alt fra terrengløp og orienteringsløp, til langrenn og hopp i Østbybakken eller i Bråtabakken, som lå i lia der Mjær stadion ligger i dag.

Samarbeid
For å samle bredest mulig støtte til NM-søknaden, begynte man å lete etter en samarbeidspartner. Driv ønsket å gå sammen med en annen klubb, både av økonomiske og praktiske grunner. Driv hadde jo ikke egnede hoppbakker, og i tillegg var det hele forbundet med en økonomisk risiko. 10 000 kroner i direkte støtte fra NRK for fjernsynsoverføringene var mye, men langt fra nok.

Rælingen skiklubb sa seg etter hvert interessert og Driv innledet et nært samarbeide med skiklubben bortenfor Flateby.

Planen var at NM skulle avvikles her i bygda fra lørdag, til søndagen helgen etter. Driv skulle arrangere 3x10 kilometer stafett for herrer, 3x5 kilometer stafett for damer, samt 30 kilometer for herrer. Deretter skulle Rælingen overta mesterskapet, med blant annet hopp i Marikollen.

Åge Rustad

Åge Rustad var lederen av NM-komiteen og pådriveren for å få ski-NM til Ytre Enebakk i 1975. Foto: Ingen Key Thoren.

Åge Rustad ledet NM-komiteen i Driv. Han og komiteen fikk, som nevnt, en garanti på 10.000 kroner fra NRK. I tillegg regnet de med at de ville holde om 4000 tilskuere kom for å se Oddvar Brå, Magne Myrmo og Ivar Formo, kjempe om titler og kongepokal.

Det har i ettertid ikke latt seg gjøre å finne andre økonomiske beregninger for mesterskapet. Jeg har i hvert fall ikke funnet noen. Det var nok heller slik at de ville starte arbeidet med den økonomiske biten først etter at de fikk tildelt ski-mesterskapet. De hadde sjøltillit og mye is i magen den gangen….dette skulle de få til, åkke som!

Barneskolen
Barneskolen i Ytre Enebakk var utpekt som selve hjertet for ski-NM i 1975. Skolen var så godt som ny på den tiden, og med egnede rom og plass til det meste. Barneskolen skulle være base for løperne med nye dusjer og garderober. Også NM-kontoret skulle være på skolen, i tillegg til at all matservering skulle foregår der.

Hytteby
Innkvartering av løpere og ledere fra hele landet var en liten utfordring. Det ble satset på Nosa Feriehjem, som hadde 40 oppvarmede hytter med to til fire senger i hver.

"I hyttebyen, som ligger 3 kilometer øst for startstedet, er det også muligheter for servering av varm mat, og det finnes bad, badstue og felles oppholdsrom", står det i søknaden.

I tillegg til feriehjemmet, fikk NM-komiteen disponere 30 sengeplasser i det daværende Bjerkely ungdomssenter i Kirkebakken.

Kongen kommer
Det var en selvfølge at skientusiasten HMK kong Olav ville være til stede under mesterskapet. Skiforbundet ga klare signaler om at både kongen og store deler av kongefamilien ville komme. Slottet ga i tillegg klar beskjed om at kongen og hans følge ville oppholde seg i bygda under hele mesterskapet. Det var ikke aktuelt for majesteten å reise hjem, selv om Slottet bare ligger en liten times biltur unna. Kong Olav ville rett og slett ikke pendle mellom Oslo og Ytre Enebakk, han ville være i bygda hele tiden mens mesterskapet pågikk.

Planen var at kongefamilien skulle bo hjemme hos Butenschøn på Bjerke, under hele NM-uken. For dem som ikke er så kjent her i bygda, er Bjerke bruk den store gården der Ski Bygg har sitt utsalg i dag.

Start og mål

Det var på jordet på den andre siden av veien for barneskolen (der skurtreskeren er i gang på bildet) Driv pekte ut som start og målområdet for ski-NM i 1975. Selve barneskolen skulle være base for løperne med nye dusjer og garderober. Også NM-kontoret skulle være på skolen, i tillegg til at all matservering skulle foregår der. Dette bildet er tatt før den nye barneskolen sto ferdig i 1967.

Start- og målområdet for tremila var planlagt på jordet på andre siden av hovedveien for barneskolen, til høyre for veien opp mot Mari kirke. Jeg sier jordet fordi NM-planene ble lagt frem før de to husene, som ligger der i dag, ble satt opp.

Løypa krysset veien opp mot kirken, gikk over jordene (golfbanen) og inn i skogen, i retning Bråtan og Mjerskaugkollen. Løypa var 10 kilometer og skulle dermed gås tre ganger. Høydeforskjellen var 164 meter og den lengste sammenhengende stigningen 105 meter. Til sammen hadde den 10 kilometer lange sløyfa 285 høydemeter, i følge søknaden.

Stafett-start ved mølla
Starten på stafettene skulle foregå på jordet på andre siden av Tangenelva for mølla, eller midt på golfbanen mellom Vestby gård og Mari kirke, om man vil.

Målområdet for stafetten var ved barneskolen, som for tremila.

Tøff løyper
Det var en grundig søknad som ble sendt til Norges Skiforbund (NSF), og det var ikke en beskjeden gjeng som undertegnet papirene - de kunne for eksempel garantere at hele løypenettet ville være ferdig preparert lenge før snøen kom! De kunne tillate seg det - dette var jo den gang det var snø om vinteren…

Avslått
Optimismen var stor og signalene gode da søknaden ble sendt i 1973. Men bare noen uker senere ga skiforbundet beskjed om at mesterskapet skulle arrangeres i Sør-Trøndelag.

Nederlaget ble ekstra forsmedelig for de ivrige Driv-medlemmene, da det til slutt viste seg at Sørlandsklubben Oddersjaa (Kristiansand) ble tildelt mesterskapet og at sørlendingene senere måtte melde pass på grunn av snømangel!!

Ski-NM i 1975 ble i stedet flyttet til Evje i Aust-Agder.

Magne Johansen
"Gapestokken" ved Tangen bru

Postet av Driv Idrettslag den 16. Des 2015

Melkebukken og den store plakattavla på Tangen bru, var i mange tiår den naturlige møteplassen for folk i vår del av bygda. For enkelte kunne Driv-plakatene være et brutalt møte - rene gapestokken, var den noen som sa.

I minst 100 år, før noen hadde hørt om internett, Facebook, og bare fire, fem som hadde telefon i bygda, var oppslagstavla på "Tangenbrua" en av de ytterst få stedene der Driv og andre foreninger formidlet beskjeder og meldinger.

Her kunne man lese om når det var søndagsskole, hvem som huset neste menighetsmøtet, neste møte i Sanitetsforeningen og hva som var på gang i Driv.

Det var bare å troppe opp for å få med seg siste nytt – "Tangenbrua" var samlingsstedet, uansett om man gikk på søndagsskolen eller ville vite om den neste kampen til småguttelaget var mot Aspedammen eller Rødnes, om det var bortekamp eller hjemme på Plassen.

Det er kanskje ikke så lette å kjenne seg igjen, men bildet er tatt fra fly over Mjær og med Tangen bru midt i bildet. Nederst til venstre ser man den gamle barneskolen. Legg forresten merke til den store kjøkkenhagen ved skolen som er nesten like stor som selve skoleplassen. Bildet er tatt for 61 år siden, i det herrens år 1954.

Brutalt
For noen kunne den store plakattavla til Ytterbygden Vel, være et brutalt møte med virkeligheten. Her ble det ikke tatt mye hensyn til følsomme barnesinn. Ren mobbing, ville mange ha sagt i dag. Personvernet var i alle fall totalt fraværende....

Det var nemlig her fotballagenes ledere og oppmenn kunngjorde når det var neste kamp, hjemme på Plassen eller borte, hvilket lag man skulle møte, og når man eventuelt skulle reise om det var bortekamp. Så langt var alt greit.

Men på plakaten sto også navnene på dem som var funnet gode nok for å spille, hvor på banen den enkelte skulle spille og ikke minst en nummeret liste over de to, tre som måtte sitte på reservebenken. Dette var for øvrig i en tid da reservene sjelden ble byttet inn - reservene fikk normalt bare spille om noen ble skadet.

Vraket
Sto ikke navnet ditt på den håndskrevne plakaten var du ikke blant de utvalgte, dermed var det heller ingen grunn for deg å møte opp, du var vraket ...!!

Det verste var at det ikke bare voksne fotballspillere og håndballspillere, som måtte oppsøke plakattavla på "Tangenbrua" for å finne ut om de var gode nok.

Også barn og ungdom, helt ned i 9, 10 års alderen, måtte innom for å sjekke plakattavla etter hvert som det ble aldersbestemte lag i klubben.

Ungene stakk gjerne bortom tavla på vei hjem fra skolen, og for mange kunne det bli en ekstra lang, tung og ikke minst ydmykende tur hjem for dem som ikke hadde funnet navnet sitt på plakaten.

Slik kunne plakaten til lilleputtlagets bortekamp mot Eidsberg se ut i 1966. Av hensyn til personvernet er navnene på reservene endret…..

Skamplett
En ting var at plakaten fortalte at man ikke fikk spille lilleputtkampen mot Spydeberg – noe annet, og kanskje enda verre var at man i tillegg risikerte frekke, sårende spydigheter av dem som sto på listen. Verden var liten og gjennomsiktig, alle kjente alle og unger kunne være nådeløse.

Det var først langt inn på 1970-tallet at det ble slutt på å henge opp plakater med fullt navn på de utvalgte ...

Jeg vet dessverre om flere som sluttet å spille fotball som guttunger for å slippe ydmykelsen det var å ikke få navnet sitt på plakaten.Jeg skjønner dem som fristes til å hevde at plakatene er en skamplett i Drivs 78-årige historie.

Magne JohansenDriv IL trenger hjelpetrenere

Postet av Driv Idrettslag den 16. Des 2015


Vår nystartede aktivitetsgruppe har hovedtrener, men mangler hjelpetrenere: Driv IL trenger hjelpetrenere.pdfVelkommen til hjertestarter og førstehjelpskurs torsdag 28. jan eller mandag 1. feb

Postet av Driv Idrettslag den 15. Des 2015

Dette er et kurs for alle trenere/lagledere i Driv IL, slik at dere står bedre rustet til å håndtere skader og ulykker.

Invitasjon: Hjertestarterkurs 2016.pdf

Påmelding til Astrid: post@driv-il.no eller sms 900 68 834. Husk å skrive hvilken dag dere kan delta. Det er maks 12 deltagere pr kursdag. Kurset er gratis og obligatorisk for dere.

Vi skal være på Mjær Ungdomsskole C arealet denne gangen.
Kursholder er som vanlig Martin Tiltnes.Nå er det tid for å betale treningsavgiften til Driv IL Ski

Postet av Driv Idrettslag den 2. Des 2015

Dere vil få en mail med info om at fakturaen ligger i Min Idrett, med link til Min Idrett.
Er du ikke bruker der, så må du opprette en bruker nå. Det enkleste er å opprette en bruker på en foresatt og så legge til familie. Se Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf

Spør meg hvis noe blir uklart: Astrid, post@driv-il.no, 90068834
Husk at dere må først være medlem av Driv IL hovedlag for å kunne delta i en gruppe i Driv.
Dette gjelder for alle.

Treningsavgiftene til skigruppa for sesongen 2015-2016:

 • Født 2009, 2008,2007, 2006, 2005, 2004: 590 kr
 • Født 2003, 2002: 840 kr
 • Født 2001, 2000: 1090 kr
 • Født 1999, 1998, 1997,1996: 1590 kr
 • Født 1995,1994, 1993: 1500 kr.
Dinidrett med julekalender på Facebook

Postet av Driv Idrettslag den 2. Des 2015

DinIdrett bruker Facebook til å informere om tilbud, åpningstider, info om produkter og kommunikasjon om bestillinger.

Gå inn og lik Dinidretts facebook side: https://www.facebook.com/Dinidrett.no/
og delta på deres julekalender.

En av vinneren av "dagens luke" får på julaften velge ett idrettslag som vil motta ett komplett borte draktsett bestående av sokker, drakt og shorts.Verdien på premien er 10.750 kr.
Det er fint om dere deler saken slik at flest mulig får info om dette.


Dinidrett er leverandøren av Drivs nye bekledning.
Dere finner nettbutikken vår her: Driv IL nettbutikk
Dette er flotte julegaver.
Husk også at det er salg av strømper og shorts på klubbkontoret:.Driv shorts og fotballstrømper.pdf
Her må dere ha med kontanter og akkurat beløp.Da håndballjentene melket kuene...

Postet av Driv Idrettslag den 1. Des 2015

Her er historien om tjenestejenta Solbjørg som måtte ha hjelp av de andre håndballjentene til å melke kuene for å rekke en bortekamp mot Tomter.

Det finnes mange eksempler på samholdet i Driv. Ett av dem skriver seg fra årene rett etter annen verdenskrig da unge Solbjørg Edvardsen var tjenestejente med ansvaret for fjøsstellet på Ungersness – altså den samme gården som eies og drives av dagens Driv-leder, Eivind Ungersness. Solbjørg Edvardsen ble senere gift Kjelgård.

Solbjørg var en av nøkkelspillerne som en solid back på det unge damelaget i håndball, som ble etablert bare uker etter at tyskerne hadde kapitulert i 1945.

Til en bortekamp mot Tomter tre, fire år senere fryktet både hun og de andre jentene at klippen i forsvaret måtte melde forfall fordi kampen skulle begynne omtrent på samme tid som Solbjørg var opptatt med fjøsstellet.


Solbjørg Edvardsen (Kjelgård) var tjenestejente med ansvar for fjøsstellet på Ungersness gård og samtidig en forsvarsklippe på damelaget til Driv, rett etter annen verdenskrig.

Kumøkk og drikke
På den tiden var det så som så med maskiner og på de fleste gårdene måtte selve melkingen gjøres for hånd. I tillegg måtte bøtter og spann gjøres rene, og i tillegg skulle katta ha en liten melkeskvett. Kumøkka måtte skyves ut gjennom det lille hullet i veggen, og kubåsene fiffes opp med litt sagflis. Til slutt måtte det bæres inn høy og vann for å sikre dyrene mat og drikke for natten.

Bortekamper
Håndballjentene spilte alltid på hverdagskveldene, og vanligvis kom de seg til og fra kampene i den spinkle hytta på planet på lastebilen til Anton Gystad.

Jentene måtte selv betale for turen til kampene. Sponsing var et fremmedord. Skulle de være med å spille, måtte de pent lirke opp noen kroner fra egen lommebok til bilturen. Til og fra hjemmekampene på Enebakk-banen, tok de fleste sykkelen, eller ganske enkelt gikk. Også til oppgjørene mot Tomter tok de som regel beina fatt. I hvert fall når de ikke måtte innom Ungersness for å melke kuene.

Men til bortekampene lenger utenfor bygda samlet jentene sammen de nødvendige kronene og humpet syngende av sted på lasteplanet til Gystad'n.

Dette illustrasjonsbilde er typisk – melkingen måtte gjøres for hånd. Ikke rart kuene på Ungersness ble litt forfjamset da en flokk unge håndballdamer rykket inn og begynte å melke.

Syklet fra Oslo
Det var ikke alltid like enkelt for jentene som jobbet å komme seg i tide til Tangen bru-krysset, hvor det alltid var samling før avreise til bortekampene, enten det var jentene som skulle ut å "kaste håndball" eller gutta "sparke fotball".

Noen hadde unger og husarbeid som måtte gjøres unna, andre jobbet i byen, mens Solbjørg hadde ansvaret for fjøset på Ungersness. En av jentene bodde til og med i Oslo og syklet frem og tilbake hver gang det var trening eller kamp.

Bare "bortekamper"
Det ble ekstra mye farting på håndballjentene den første tiden etter at håndballgruppa og damelaget ble etablert i 1945. All fartingen skyldes ganske enkelt at Driv-damene ikke hadde egen bane å spille kamper på.

Drivplassen var ikke ferdig før 10 år senere (1955). Derfor spilte jentene hjemmekampene i Kirkebygda, der Enebakk IF hadde en fullgod bane. Enebakk IF hadde forresten et svært godt damelag de første årene etter krigen, og slo blant annet Driv-jentene 11–0 i en treningskamp i 1948. 11–0 var mer en utklassing på den tiden da håndballkampene ofte endte 1-0, 1–1 eller 2–1.

Kyniske
Det var imidlertid ingen billig fornøyelse for Driv-jentene å spille på Enebakk-banen.

På den tiden var det mye rivalisering mellom borgerlige Enebakk IF og kommunist-sympatisørende Driv, og EIF så muligheter for å gjøre noen kroner ekstra på Drivs mangel på bane. I hvert fall var det flere i Driv som ga uttrykk for at ledelsen i Enebakk IF var kyniske og lite hjelpsomme - Driv måtte pent punge ut så lenge de ikke hadde en egen hjemmebane.

Blodpris
For hver håndballkamp måtte Driv-jentene betale 9,25 kroner i baneleie, den rene blodprisen for snart 70 år siden. For mange utgjorde baneleien en god dagslønn i årene etter krigen. Ifølge Statistisk sentralbyrå var timelønnen for en fagarbeider i 1948 bare 2,25 kroner. 9,25 i 1948-kroner tilsvarer i underkant av 200 kroner i dag.

Til trening brukte Driv-damene en liten, humpete ballslette mellom Østby og Svenskerud. Banen var imidlertid ikke på langt nær bra nok for "orntli" kamper mot storheter som Knapstad, Tomter og Stegen.

Melket
Unge Solbjørg var altså tjenestejente på Ungersness og hadde ansvaret for å melke og stelle kuene på gården. Men da de skulle spille bortekamp mot Tomter fryktet jentene at Solbjørg måtte melde forfall fordi fjøsstellet kolliderte med avkast.

Det ble med frykten inntil de andre jentene bokstavelig talt tok pattene i egne hender og hjalp Solbjørg med melkingen og gjorde fjøsstellet unna i en fei slik at de kunne stille fullt lag mot Tomter. Det hører også med til historien at de rakk kampen nærmest på minuttet.

2–1 seier?
Jeg vet ikke hvordan kampen endte, om det ble seier eller tap. Jeg er imidlertid rimelig sikker på at det ble et jevnt oppgjør – kampene mot Tomter endte som regel med 2–1 seier til ett av lagene. Derimot er jeg ganske sikker på at fjøsstellet på Ungersness aldri er blitt gjort så fort som da Solbjørg og resten av Driv-damene måtte rekke håndballkampen...

Magne Johansen

Her finner dere alle de flotte historiene om Driv.http://www.driv-il.no/blog/1100138397/driv-idrettslag... Alle skrevet av Magne Johansen. Vi er så heldige som har en mann med interesse for historien vår Takk Magne :-)Vi er en av de 100 beste klubbene på klubben i mitt hjerte :-)

Postet av Driv Idrettslag den 28. Nov 2015

Tusen takk til alle dere som har stemt på Driv Idrettslag som klubben i mitt hjerte :-)
Tenk dere, vi har klart å få Driv inn på listen over de 100 beste klubbene.
Utrolig bra jobbet, og det viser tydelig hva dere føler for klubben vår.

Vi er på plass 98. Her ser dere artikkelen i Dagbladet: http://www.dagbladet.no/2015/11/28/sport/klubben_i...

1 år til neste mulighet...Driv bekledning er flotte julegaver.

Postet av Driv Idrettslag den 26. Nov 2015


Det er veldig hyggelig å se så mange i bygda med Drivbekledning :-)
Her er et lite utvalg: Driv bekledning er fine julegaver!.pdf

Dette er supre julegaver, så ta en titt på hele utvalget i nettbutikken vår: Driv IL nettbutikk

Her finner du info om innlogging og levering: Info om nettbutikkenRekruttgruppa i full gang med skitrening

Postet av Driv Idrettslag den 25. Nov 2015

Skitrening i Mjærhallen for rekruttgruppa på torsdager fra 17.00 - 18.00 i Mjærhallen. Pr nå er vi 20 - 25 stykker og ønsker nye medlemmer velkommen. Møt opp på en trening hvis du har lyst til å være med.

Hilsen Bjørn Ivar Stubberud og Svend Axel Haug.Driv skikarusell 2016

Postet av Driv Idrettslag den 18. Nov 2015

Da er det klart for påmelding til skikarusell 2016, og vi gleder oss til vinterens 4 skirenn.
Påmeldingen er åpnet og linken til påmelding ligger inne i invitasjonen:

Invitasjon til skikarusell 2016.pdf

Nytt av året er at det er KUN online påmelding og betaling, og INGEN påmelding på renndagen.Ja til håndballjentene!!!

Postet av Driv Idrettslag den 18. Nov 2015


Håndballgruppa i Driv kan juble, feire og feste litt ekstra denne høsten – det er 70 år siden gruppa ble startet og Driv-damene ble nasjonale pionérer.

Bare dager etter feiringen av Kong Haakons hjemkomst etter krigen, ble håndballgruppa i Driv stiftet. Den nøyaktige datoen er 19. juni 1945. Samme kveld ble også fotballgruppa stiftet.

Håndballgruppa i Driv var blant de aller første i landet, og det er fortsatt dem, som med god grunn, mener Driv-håndballen ble opprettet i likestillingens tegn.

Jenter skulle ha like muligheter som gutter, mente Drivs sterke mann Einar Buer, og når idrettslaget opprettet fotballgruppe for gutter, var det pinadø ikke mer enn rett og rimelig at de også startet med håndball for jenter. Dette var tross alt i en tid da det bare var gutter som fikk lov til å spille fotball. Jentene måtte pent holde seg utenfor sidelinjen på fotballbanen. Fotball var gutteidrett og håndball jenteidrett. På den tiden ble det forresten sagt at jentene "kasta håndball" og at "gutta sparka fotball".

I vedtaket ble det tatt forbehold om at den nye håndballgruppa "bare var for kvinner". Det gjaldt både ledere, trenere og spillere. Dessuten var det en selvfølge at det bare var voksne jenter som fikk spille – aldersbestemt håndball for jenter var helt utenkelig på den tiden.

Bjørg Børresen (gift Johansen) og Aslaug Kjensli (gift Wennevold) var håndballgruppas første ledere.

Bare på gøy

Det var ingen organisert trening og heller ikke noe seriespill for håndballdamene det første året. Det fantes nemlig ikke noe håndballserie for damer. Jentene møttes mer eller mindre tilfeldig for å "kaste håndball" og for å ha det gøy det første året.

Driv-damene ble ikke sittende med hendene i fanget og uffe seg over at det ikke var en egen serie. Dette var en gjeng handlekraftige damer og løsningen var å gjøre noe med det selv.

Bare tre måneder etter at gruppa ble etablert, ble Driv-formann Einar Buer pålagt å ta initiativ overfor Follo håndballkrets, senere Akershus håndballkrets, for å opprette dameserie.

Et av de aller første damelagene til Driv. Foran fra venstre: Mary Sandaker (Wiik), Aslaug Kjensli (Wennevold), Solbjørg Edvardsen (Kjeldgård). Bak fra venstre: Laila Hagen (Myhre), Marit Sulerud Bjørnstad), Marit Foss (Johansen) og Bjørg Myhre (Limseth).

1–2 tap

Det gjorde han og i 1947 ble de første kampene spilt utendørs og på grusbaner merket med sagflis.

Det gikk forresten ikke så bra med Driv-jentene i den første kampen – det ble et smertelig 1–2 tap for Tomter. Derimot gikk det bedre i den andre kampen med 3–2 seier over Spydeberg. Triumfen i Spydeberg ble fulgt opp med 2–1 seier over Svartskog. Senere ble det triumfer også mot Garder, Kråkstad og ikke minst Knapstad.

Et av de aller første damelagene til Driv. Foran fra venstre: Mary Sandaker (Wiik), Aslaug Kjensli (Wennevold), Solbjørg Edvardsen (Kjeldgård). Bak fra venstre: Laila Hagen (Myhre), Marit Sulerud Bjørnstad), Marit Foss (Johansen) og Bjørg Myhre (Limseth).

Driv-jentene fikk snart ord på seg til å være blant de aller beste i distriktet. I 1948 spilte jentene i 2. divisjon, men greide aldri å rykke opp i toppserien. Derimot spilte de seg helt frem til kvartfinalen i Norgesmesterskapet.

I kvartfinalen møtte de selveste Grefsen, som var blant de aller, aller beste i landet på den tiden og klare favoritter. Mye av forklaringen til favorittstemplet var Laila Schou Nilsen ruvet på laget.

Grefsen-jentene vant da også, til tross for at Driv-trener Oddvar Skaug forsøkte å dope jentene med druesukker før avkast.

Det hører også med til NM-historien at Grefsen-jentene vant finalen, som ble spilt for 10 000 tilskuere på Bislett!!

Egne drakter

Det ble lagt mye energi i å skaffe håndball-damene egne drakter. Dette var, som kjent, i en tid da det var mangel på det aller meste her i landet på grunn av krigen. For å kjøpt en ganske alminnelig håndball måtte man ganske enkelt søke myndighetene om å få lov til å kjøpe ballen. Det aller meste var rasjonert.

Driv sendte søknad etter søknad om å få kjøpe håndballdrakter og to baller, men fikk aldri svar.

Men jentene lot seg ikke stoppe så lett, og tok saken i egne hender. Jentene sydde seg drakter selv – blå kortbukse med hvit stripe på siden. Trøya var hvit ned til brystet, og rød under. Og mangelen på ball løste de med å låne fotballen til gutta!

På lastebil

Kampene ble spilt på hverdagskveldene, og vanligvis kom de seg til og fra bortekampene med å sitte i hytta på planet på lastebilen til Anton Gystad. Jentene måtte selv betale for turen med lastebilen.

Det var stor interesse for å spille også de første årene, selv om det bare var voksne jenter som fikk spille. Allerede i 1947 hadde Driv to seniorlag – et A-lag og et B-lag.

Ut i landet

Driv ville spre damehåndballen ut over i landet og sendte derfor en representant til håndballforbundets forbundsting, høsten 1945. Før han reiste fikk utsendingen Torleif Kjensli klar instruks om at hans eneste oppgave var å snakke varmt for kvinnehåndballen. Og det gjorde han, og Driv ble av mange ansett som en pionérklubb for damehåndballen.

Magne Johansen
Stem på klubben i mitt hjerte

Postet av Driv Idrettslag den 17. Nov 2015

Det er nye sjanser hver dag, men vi må ha minst 50 stemmer hver dag for å få være med i trekningen.
Når Driv Idrettslag sitt navn er blitt grønt, så har vi nok stemmer den dagen, gult og rødt betyr for få stemmer.

Du kan stemme og se fargen på navnet vårt her: http://www.klubbenimitthjerte.no/

Husk å stemme hver dag :-) Den klubben som har flest totalstemmer 27. nov vinner 100.000 kr.Oppstart av Driv IL Aktivitetsgruppe, informasjonsmøte 24. nov.

Postet av Driv Idrettslag den 4. Nov 2015

Informasjonsmøte på Mjær Ungdomsskole, C arealet, tirsdag 24. nov klokken 18.00

Påmelding: post@driv-il.no, så vi vet hvor mange som kommer.


Oppstart av Driv IL Aktivitetsgruppe

Driv IL ønsker å etablere en gruppe for barn/ungdom, med funksjonsnedsettelse eller behov for litt ekstra tilrettelegging.
Alder ca. 6 – 16 år. Oppstart januar 2016

Vi inviterer derfor til et informasjonsmøte på Mjær Ungdomsskole tirsdag 24. nov klokken 18.00.
Målet med møtet er å gi informasjon, samt å få innspill på hvilke aktiviteter dere ønsker en slik gruppe skal ha.

Vi vil gjerne vite hvor mange som kommer, så send en mail til Driv IL: post@driv-il.no Klubbsekretær Astrid Celius.
Kate S. Jakobsen vil bli ansvarlig for denne gruppa.


Vel møtt

Invitasjonen som pdf: Oppstart av Driv IL Aktivitetsgruppe.docx

Takk til Kate S Jakobsen, som er initiativtaker til at Driv nå starter en slik gruppe.Velkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 4. Nov 2015

Familien vår vokser igjen og vi ønsker Ella, Erik, Martin, Tone, Kjell-Olav, Vilde, Eira, Ulrik, Lukas, Carl, Kristina, Abdul Malik, Morten, Tom, Elisabeth, Jonas, Eirik, Kjell, Lornts, Cathrine velkommen inn i Drivfamilien :-)Nå er det tid for å betale treningsavgiften til Driv IL Håndball

Postet av Driv Idrettslag den 29. Okt 2015Dere vil få en mail med info om at fakturaen ligger i Min Idrett, med link til Min Idrett.
Er du ikke bruker der, så må du opprette en bruker nå. Det enkleste er å opprette en bruker på en foresatt og så legge til familie. Se Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf

Spør meg hvis noe blir uklart: Astrid, post@driv-il.no, 900 68 834
Husk at dere må først være medlem av Driv IL hovedlag for å kunne delta i en gruppe i Driv.
Dette gjelder for alle.


Driv IL Turn & Trim søker trenere

Postet av Driv Idrettslag den 27. Okt 2015Fra oppstart av vårsemesteret trenger vi flere trenere for å kunne opprettholde våre tilbud.
Kan du avse litt tid for å skape et godt tilbud for våre barn, trenger vi deg. Du trenger ikke å være tidligere turner, har du et ønske om bruke tiden din på noe meningsfylt er det deg vi søker. Det vil være mulighet for noe kurs.

Føler du at dette kan være noe for deg, ta kontakt med Christopher Leiknes på turn@driv-il.no.Videoer av våre dyktige skiutøvere.

Postet av Driv Idrettslag den 26. Okt 2015


Jørgen Nekkar

Henrik StubberudEirik Haug


Ranja Nekkar

Takk til Tonje Nekkar for alle videoer.Driv IL er et rent idrettslag. 14 personer i skigruppa har gjennomgått opplæring nå :-)

Postet av Driv Idrettslag den 22. Okt 2015

Driv IL ble godkjent som et rent idrettslag 19.09.2013, men det er på tide å ta en ny runde med info:

Gratulerer til skigruppa som nå har gjennomført ren utøver med 4 trenere og 10 utøvere. Det er svært hyggelig å få kopi av diplomene til lagring.

Vår antidopingpolicy: Driv IL Antidopingpolicy

 • Det er viktig å merke seg at hvis dere skulle kommer over en dopingsak eller har mistanke om en, sådere kontakte leder Eivind Ungersness først. Han vil hjelpe dere videre med saken
 • På den siden finner dere Ren Utøver, en e-læringsprogram for utøvere og støtteapparat: http://www.renutover.no/
 • Denne linken skal dere sende videre til alle over 15 år i gruppen deres og be dem gjennomføre denne opplæringen. Det gjelder også trenere/lagledere og styret :-)
Fakturering treningsavgift til håndball via Min Idrett

Postet av Driv Idrettslag den 20. Okt 2015
Nå begynner det å nærme seg tiden da treningsavgiften til håndball skal sendes ut.
Det mangler bare tilbakemelding fra noen lagledere før jeg kan fakturere.
Jeg legger ut info her når fakturaene sendes ut.

Dere vil få fakturen inne i Min Idrett, så det er viktig at dere har fått satt opp det til nå.
Her finner dere en forklaring på oppsett og bruk av Min Idrett:
Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdfBruktmarked torsdag 5. nov

Postet av Driv Idrettslag den 19. Okt 2015


Har dere noen gamle ski, staver, støvler eller skiklær på loftet som dere vil kvitte dere med?
Skigruppa arrangerer bruktkveld på klubbhuset 5.11.15 kl. 1700-1900.

Kom innom for å selge og kjøpe !Familiesamling på Skeikampen 13. - 15. nov 2015

Postet av Driv Idrettslag den 19. Okt 2015


Invitasjon: Familiesamling 13. - 15. nov 2015.pdf

Bilde fra samlingen i 2014, totalt 30 store og små var med da. Foto Njål Haug


Invitasjon: Familiesamling 13. - 15. nov 2015.pdf

Frist for påmelding er onsdag 20.10.15


Rapporter fra skigruppas samling på Vangen

Postet av Driv Idrettslag den 19. Okt 2015


Utenfor Vangen skistue
Fra Tonekollen

Her har jeg fått inn to flotte rapporter fra skigruppa og velger å legge ut begge.

Rapport 1:
Litt om samlingen: Samlingen var i år fra 9-10.okt. Vi var i år en gjeng på ca. 30 stykker fra skigruppa i Driv. Fra barn 10 år opp til junior. Lørdag til søndag var en gjeng på ca.15 stykker fra Follosamarbeidet med. Dette er løpere fra 14 år og eldre.

Vi møtte opp på Clausen kl.1530 fredag og fordelte grupper som skulle løpe inn til Vangen. De største løp fra Clausen og de minste fra Bysetermosan til Vangen. Ble møtt som vanlig av en blid Frank Westlie som fordelte rom og inviterte til middag.

Lørdag morgen kl. 0900 var vi klare for ny økt. Intervall opp Tonekollen. De beste løp opp sju ganger. Bestetid var under 4.min. Spennende for de minste også.

Tilbake til Vangen for lunch og hvile. Samlingen ble avsluttet med løpetur tilbake til Clausen og Bysetermosan. Follosamarbeidet med Njål og Andre fortsatte med rulleski økt på lørdag ettermiddag, og løp til Clausen på søndag.

Vi takker Frank og Roy for flott opphold og samling på Vangen.
Håper vi sees neste år.

Njål, Andre, Håvard, Edin og Bjørn Ivar

Rapport 2:
Fredag 9 Oktober var det nok en gang samling på Clausen i Ytre. De eldste skal løpe til Vangen.
Nytt av året, de yngste ned til 9 år skal være med på overnatting. De skal løpe fra Bysetermosan til Vangen.
Ved ankomst Vangen ble det fordeling av rom. Svært morsomt for de yngste.
Middag smakte godt etter dagens utfordring. Må få med, at vi var så heldig å få servert, Vangens fantastiske Kanelboller til dessert.
De yngste fant ro kl 2130 etter mye sprell. De litt eldre hadde litt å prate om. Ble derfor noe senere !!

Lørdag var frokost kl 0800, og så bar det inn til Tonekollen for litt blodslit. De yngste i rekruttgruppa tok en tur opp.
Noen få ville prøve seg på en tur til, men måtte snike seg rundt i løypa, for å unngå de eldste som gav alt.
Retur til Vangen med rekrutt gikk noe redusert. Neste gang skal det ligge bananer og rosiner i sekken.

Lunsj på Vangen med matpakker, før vi satte kursen for Ytre. De eldste løp som normalt tilbake til Clausen.
Rekrutt tok rødløypa tilbake til Bysetermosan, og fikk smakt på myra. Dette var fantastisk syntes de fleste. Spesielt raskt gikk det, da Bjørn Ivar nevnte at Nøkken holdt til i Myra. Nok et flott opphold på Vangen med super service fra Frank & co !!

Vi fikk besøk av Team Toyota Follo på Lørdag morgen. De best trente ungdommene i Follo. Disse skulle bli over til Søndag.
Vi fikk se deres vanvittige bra form på Tonekollen.

Det var totalt 27 barn/ungdom og 9 voksne som sov på Vangen. Morsom tur !

Mvh Richard

Fellestrening i Mjærhallen tirsdager 17.30

Postet av Driv Idrettslag den 19. Okt 2015


Skigruppa holder åpen trening for alle Drivmedlemmer fra 10 år ( født 2005) og eldre
På første trening etter ferien var det 45 deltagere, men her er det plass til mange fler.
Treningen starter 17.30 med oppvarming før intervaller og styrketrening.
Kommer du?


Takk til Tonje Nekkar for video og bilder.
Takk til skigruppa som holder disse treningene åpne på tvers av gruppene :-)

Driv IL er valgt ut som pilotklubb for Young Active, og jeg trenger dere som er mellom 15 og 20 år nå.

Postet av Driv Idrettslag den 19. Okt 2015Young Active er et konsept som skal ta vare på de ungdommene som ønsker å drive organisert idrett på mosjonsnivå, hvor det sosiale er en viktig del av aktiviteten og hvor trenerne er unge ledere.

Visjon: Idrettsglede for ungdom i Akershus.

Målgruppe:
 • Ungdom (15 - 20 år *) som ønsker å bli trenere/ledere for en YouAct-gruppe
 • Ungdom (13 - 19 år) som ønsker å trene variert to ganger i uken
 • Idrettslag
* Må gå i 10. trinn ved utvelgelsen.
Ta kontakt med Astrid på 900 68 834, post@driv-il.no, eller Driv Facebook.


Mål:
Pilotprosjektet Young Active har som hovedmål å få ungdom til å engasjere seg som ledere og trenere i Akershusidretten, og gjøre dem rustet til å starte opp selvstyrte treningsgrupper ("YouAct-grupper") i sine idrettslag.

Den 5. februar tennes fakkelen på Jessheim i forbindelse med at Ungdoms-OL 2015 arrangeres på Lillehammer. I den olympiske ånd vil dette også være startskuddet for pilotprosjektet "Young Active" i Akershus

Idrettspolitisk dokument 2015 -2019 står det at norsk idrett skal "satse på et bredt ungdomsløft, hvor ungdom tar ansvar og gis handlingsrom til å forme sitt eget aktivitetstilbud og idrettslige fellesskap, som for eksempel å invitere og motivere ungdom til å ta ansvar som leder, trener, arrangør og dommer"

Young Active er ungdomsløftet i praksis!


Påmelding turn

Postet av Driv Idrettslag den 15. Okt 2015

Her er linken til påmelding for nye i turn:
Påmelding for nye medlemmer i turn


Her er linken til påmelding for eksisterende medlemmer i turn som vil bytte parti eller melde seg på ekstra parti:

Påmelding for eksisterende medlemmer i turn


Velkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 14. Okt 2015
Familien vår vokser igjen. Vi takker for innmeldingen og ønsker Chaneth, Thomas, Magne, Karl, Oscar, David, Philip, Kristoffer, Leander, Linnea og Sara velkommen inn i Drivfamilien :-)


Shell sponser Driv IL fotball med 1 kr pr vask

Postet av Driv Idrettslag den 7. Okt 2015Vask bilen din på Shell i Ytre Enebakk.

Du får ren bil og fotball får 1 kr pr vask.

Takk.
Styret i friidrett ønsker seg en leder-kan det være deg?

Postet av Driv Idrettslag den 7. Okt 2015Bildet viser noen av friidrett sine flotte utøvere på Birkebeinerløpet.

Styret i Friidrett er et erfarent styre med stor samlet kompetanse, men vi ønsker oss veldig en leder.

Du trenger ikke å ha barn i gruppa for å være leder. Du trenger heller ikke være den som løper fortest eller hopper høyest.
Men du må være den som vil ta ansvaret for å lede gruppa vår, så er du ryddig og organisert er det en fordel.
Vi ønsker oss også flere styremedlemmer for å styrke styret, og her trengs ingen spesiell kompetanse. Bare godt humør og stå på vilje.
Kontakt Roger Thompson på telefon 413 61 259.

Friidrett er mer enn løp, kast og hopp på friidrettsbaner.
Løper du i konkurranser som for eksempel motbakkeløp, terrengløp, Birkebeinerløp og alle former for maraton, så hører du til under friidrett.
Friidrett har ingen treningsavgift for voksne, men har et godt miljø og andre voksne dere kan trene sammen med. Dere er viktige forbilder for de yngre i gruppa.
Bygde hus på dugnad

Postet av Driv Idrettslag den 6. Okt 2015For snart 45 år siden bygde skigruppa rett og slett en villa på dugnad i Våglia!
Det finnes nesten ikke grenser for dugnader Driv-medlemmene har påtatt seg i årenes løp,
i tillegg til den største dugnadsjobben av alle – den som gjøres hver eneste dag av alle dem som bidrar som ledere, trenere,
oppmenn, loddselgere, kakebakere, kioskbetjening...you name it.

På 1990-tallet fikk Knut A. Thorvaldsen gjennomført en undersøkelse i Driv. Den viste at Driv-medlemmene alene la ned rundt 48 000 arbeidstimer for klubben hvert eneste år. Det tilsvarer minst 20 årsverk, og gjelder kun de faste oppgavene i idrettslaget. Det er neppe mindre i dag.

Når det gjelder dugnadsoppdrag har flyttejobber, sjauing av kaffebønner, vaktjobber og vaskejobber, vært blant det mest vanlige.

For ikke å snakke om den årlige plukkingen av søppel langs hovedveien gjennom bygda hver vår. Takket være pliktoppfyllende medlemmer i gule vester, er haugevis med sekker blitt fylt med alt fra malingsspann til brukte bleier...

Vi har heller ikke glemt gjengen som for noen år tilbake gikk til "angrep" på Oslos T-banevogner med skarpe kniver (og negler) for å rive av og klistre på nye reklameskilt.

Den kanskje mest originale dugnadsjobben var oppgaven skigruppa påtok seg i 1971 - de bygde rett og slett en villa i Våglia!

Gruppa besto for en stor del av unge håndverkere, som ikke hadde noen betenkeligheter med å påta seg oppgaven. For de fleste av dem var snekring også hverdagen. Dessuten var det en gjeng som stort sett trente mye og hardt sammen hver eneste dag.

Husbyggingen ble gjort de få timene de hadde til overs etter arbeidstiden og i helgene, eller rettere sagt tiden de hadde til overs fra arbeidstiden slutt, til de la ut på den daglige treningsrunden. For de fleste var hverdagen bare jobb, trening, jobb, trening...

For noen besto hverdagen av to harde treningsøkter, i tillegg til jobb og dugnadsjobbing. Blant dem som jobbet utenfor bygda, for eksempel i Ski, var det helt vanlig å løpe hjem etter jobben, for å få med seg en ekstra økt. Kjenner jeg disse kara rett var det aldri snakk om lette joggeturer, hver tur var en konkurranse om å komme først fram. Det var for eksempel ikke snakk om å vente på en som drakk vann eller snublet og falt.

I dugnadsperioden så ukeprogrammet omtrent slik ut:

07.00–16.30 Jobb
17.00–19.00 Dugnad
19.30–22.00 Trening, gjerne en to timers løpetur

Aage Rustad var pådriveren til den spesielle dugnadsjobben, som ganske enkelt gikk ut på å sette opp hele huset utvendig fra grunnmuren til pipa. Oppdragsgiveren var Gjert Gjertsen, som var lærer ved en av skolene i bygda ...

Skigruppa må ha gjort en solid jobb – eneboligen i Tiurveien 41, står i hvert fall der den dag i dag og den som bor der nå for tiden er en sentral Driv-leder – Kenneth Røkness – lederen både i fotballgruppa og den nye petanque-gruppa.

Magne Johansen


Nettbutikken til skigruppa er åpen nå. Bestillingsfrist 18. okt.

Postet av Driv Idrettslag den 5. Okt 2015
1) Gå rett inn i Driv skigruppe sin nettbutikk via denne direktelinken: Nettbutikk
2) Trykk Logg inn øverst i menyen
3) Til høyre på skjermen, trykk Registrer ny kunde, evt logg inn med tidligere brukernavn og passord.
4) Produktene finner man under knappen på menylinjen
5) Legg varer i handlekurven, husk å bekrefte ordre helt til slutt

Nettbutikken er åpen for alle, ikke bare for skigruppas medlemmer. Her får du kjøpt racingdress, skijakke, skibukse, skivest, løpesinglet, rød dynejakke, Drivbuff, Drivlue,
Merk at bildene i webshopen er uten sponsorlogo, men det vil være sponsorlogoer på varene.

Nettbutikken stenger når fristen går ut og innkomne bestillinger blir sendt rett til bestilling. Det er derfor viktig at dere overholder fristen for bestilling.

Bestilling og betaling
1. Privatkjøp betales med kort, det er et gebyr for pakking og frakt på 100,-.
2. Før du handler første gang må du registrere deg som bruker. Viktig å fylle ut alle felter.
3. Produktene er tilpasset aktive utøvere og kan derfor oppleves som litt mindre i størrelsene enn vanlig.
4. Alle spørsmål om bestilling rettes til TRIMTEX ved Trond Iversen, e-post: trond@trimtex.noVelkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 29. Sep 2015
Vi takker for innmeldingen og ønsker Nikolai, Sara, Jesper, Fredrik, Richard, Emma, Aban, Herman, Isac, Elin, Hans, Marthe, Andrea, Elvina, Lilly, Frida, Henrik, Vilde, Cecilia, Matheo, Erlend og Marcus velkommen inn i Drivfamilien :-)
Prøvekveld skibekledning tirsdag 6. okt. i Mjærhallen

Postet av Driv Idrettslag den 28. Sep 2015
Tirsdag 6. oktober 17.00 - 19.30 i Mjærhallen blir det prøvekveld med skigruppas bekledning fra Trimtex. Racingdress, skivest, dynejakke med mer.
På dette bildet har to av utøverne Driv Racingdress og Driv dynejakke, og den siste har Driv lue.

Prøvekvelden er i forbindelse med tirsdagstreningen i Mjærhallen (som er åpen for alle Drivmedlemmer).
Bare kom innom når det passer.

Tøyet bestilles via skigruppas nettbutikk Trimtex Webshop som er åpen i uke 41 og 42 i år. Mer detaljer om nettbutikken kommer snart.Barmarksamling på Vangen

Postet av Driv Idrettslag den 22. Sep 2015
Sjekk link for mer informasjon og påmelding:
Barmarksamling 9. - 10. oktober 2015.pdf
Denne samlingen er kun for skigruppas utøvere og inviterte klubber.

Driv IL har "bursdag" i dag, så i dag passer det godt med reprise på denne saken.Derfor ble det Driv

Postet av Driv Idrettslag den 17. Sep 2015
Navnet Driv hadde vel så mye med politikk å gjøre, som idrett.

Ungdommene som i sin tid stiftet Driv 10. april 1937 (de var tidlig i 20-årene), hadde sin bakgrunn fra arbeiderklassen og det var derfor helt naturlig at også idrettslaget fikk sterke bånd til sosialismen, både lokalt og nasjonalt.

De første ni årene het Driv til og med "Arbeidernes Idrettslag Driv", med "den røde stjerne" lysende øverst til venstre på klubbens logo, eller klubbemblemet, som man gjerne sa på den tiden.
Emblemet Knut Sandaker i sin tid tegnet, er omtrent identisk med logoen vi kjenner i dag. Grovt sett er det bare den røde stjerna som er borte – stjerna falt tidlig på 1990-tallet, lenge etter at Muren falt ...

For å forstå hvorfor man valgte nettopp navnet Driv, er det viktig å vite at det frem til krigsutbruddet i 1940 var to idrettsforbund her i landet – Norges landsforbund for Idrett og Arbeidernes Idrettsforbund. Landsforbundet var de borgerlige klubbers idrettsforbund, mens Arbeidernes Idrettsforbund var, som navnet tilsier, for idrettslag med bakgrunn i arbeiderklassen.


Prestegården
I dag er det forresten enkelt å lese hvor de ulike idrettslagene lå på det politiske kartet fram til 1946 – alle IF (idrettsforening), SK (sportsklubb) og så videre, var opprinnelig borgerlige klubber. Alle IL-klubber tilhørte arbeiderklassen.

Enebakk IF var altså en borgerlig klubb, så borgerlig at de til og med i perioder hadde sine klubbmøter i prestegården.

I motsetning lå Driv langt ute på venstresiden. På slutten av 1930-tallet var det flere i Driv som savnet det tredje idrettsforbundet – den kommunistisk utbryterorganisasjon, Kampforbundet for Rød Sportsenhet, som ble oppløst i 1934.


Driv-lederne var før krigen også klare motstandere av en sammenslåing av de to nasjonale idrettsforbundene til dagens Norges Idrettsforbund. De strittet mot, men tapte kampen – Norges Idrettsforbund ble stiftet i 1946.

Nei til Enebakk
Med forankringen i arbeiderklassen var valget av navn heller ikke overlagt tilfeldighetene, for de unge Driv-lederne i 1937.


De var først og fremst opptatt av å finne et navn som ikke hadde "Enebakk" i seg.


Ikke det at "Enebakk" var noe å skamme seg over, men det nye idrettslaget skulle stå på egne bein fra første dag, og ikke forbindes med de andre klubbene i bygda på den tiden – Enebakk IF, Ytre Enebakk Ski- og Fotballklubb, og IL Bjørn i Ekebergdalen.


Dessuten ble det lagt klare føringer fra Arbeidernes Idrettsforbund sentralt, om at nystiftede idrettslag skulle finne navn som markerte oppgangstider – at det skulle kunne skimtes lyspunkter for folk som var født til et liv i armod.Idrettslagene innen arbeiderbevegelsen ble oppfordret til å velge friske, moraliserende navn som Freidig, Rapp, Flint, Hardy, Fram og så videre.Flere forslag
Det lå flere forslaget på bordet den kvelden stifterne av Driv diskuterte klubbens navn – Speed, Finish, Driv og Hobby, var noen av de mest fremtredende forslagene.Hvem som først nevnte Driv er noe usikkert – noen sier det var Ivar Myrer, andre hevder det var Einar Buer. Sannsynligvis hadde de to snakket sammen før møtet og blitt enige om at Driv var det beste forslaget. Eller rettere sagt Arbeidernes Idrettslag Driv".Magne Johansen

Oppstart Petanque "trening" på Drivplassen onsdag 16.9. klokken 18.00

Postet av Driv Idrettslag den 14. Sep 2015
Vi har flere kulesett til låns, så det er ingen grunn til og la dette være uprøvd:)))
Ønsker flest mulig velkommen.
Ta kontakt med Kenneth Røkeness eller Kine Gundersen ved spørsmål - mail til TW6505@hotmail.com.Nå er lyset slått på i lysløypa og i løypa over til Våglia.

Postet av Driv Idrettslag den 10. Sep 2015Kart over lysløypa i pdf: Lysløypa_kart.pdf
I tillegg er det lys i løypa over til Våglia, fra Revefaret til Drivplassen.

Lyset kommer på automatisk ved mørkets frembrudd og slukkes automatisk ca. klokken 23.15.


Født mellom 2006-2008? Har du lyst til å bli med i skigruppa?

Postet av Driv Idrettslag den 10. Sep 2015
Oppstart/oppmøte torsdag 8. oktober klokken 17.00 - 18.00 inne i Mjærhallen. Møt opp i treningstøy og joggesko for innebruk.
Les hele invitasjonen her: Oppstartplakat ski 2015.pdf


Nå er det klart for årets 4. løp i Drivkarusellen 11.9.15. Viktig info

Postet av Driv Idrettslag den 9. Sep 2015
Påmeldingen er åpen frem til 10.09.15 kl. 23.59:
https://reg.eqtiming.no/?EventUID=18247

(Kun nye deltagere trenger å melde seg på, Du finner også deltagerliste og annen informasjon i denne linken)

Starttider/Distanser:

2009 og yngre: 18:30. Distanse: 300 meter (1 runde rundt "haugen")
2007 og 2008: 18:40. Distanse 600 meter (1 runde a 600 meter)
2004 - 2006: 18:50. Distanse: 1200 meter. (2 runder a 600 meter)
2002 - 2003: 19:00. Distanse: 1800 meter. (3 runder a 600 meter)
1998 - 2001: 19:00. Distanse: 2400 meter (4 runder a 600 meter)
Junior/Senior: 19:15 Distanse: 5 km Løypa er merket.

De som deltok på første løpet må huske startnummer. Utlevert startnummer skal brukes i alle løp.

Alle må registrere seg i sekretariatet før løpet. Dette gjelder om dere skal løpe på tid eller ikke. Alle løpere over 10 år skal ha tidtakerbrikke. Dette utleveres på stedet.

Premieutdeling etter målgang.

Sekretariatet stenger 18:15. Vær ute i god tid.
Da Driv sang for Stalin og Russland

Postet av Driv Idrettslag den 3. Sep 2015


Det ble rabalder da noen Driv-medlemmer ikke ville synge en hyllest til Josef Stalin og Russland!Jeg kan ikke erindre at det noen gang har vært en egen sanggruppe i Driv. Det nærmeste må ha vært den aktive revygruppen med sine årlige lokale revyer på Folkets Hus.
Jeg utelukker heller ikke den frigjorte «Syklubben taletrengt», som var en selvstendig gruppe skravlete jenter som møttes nesten ukentlig for å lage gevinster til basarer og ulike arrangementer. Det er mye mulig at jentene liret av seg noen strofer mens de holdt på bak lukkede dører. Helt sikre kan vi nemlig ikke være – mannfolkene fikk jo ikke lov til å være med i gruppa…17. mai
Dermed er det ikke sagt at mannfolkene ikke var opptatt av sang og musikk i lagets spede begynnelse.
Det var for eksempel Driv som skaffet korpsmusikk til 17. mai toget tidlig på 1950-tallet, da de engasjerte skolemusikken på Tomter til å gå først i toget fra kirken og opp på Drivplassen, der nasjonaldagen ble feiret i flere år.
Driv var også en pådriver til dannelsen av Ytre Enebakk skolemusikkorps i 1959. Blant annet bidro idrettslaget med penger til innkjøp av instrumenter.

Kamerater!!!Som mange husker var Driv et innbitt arbeideridrettslag, med sterke bånd til arbeiderbevegelsen og alt det den sto for. Det falt seg for eksempel helt naturlig å bruke tiltaleformen «Kamerater» da de diskuterte under årsmøtene og når medlemmene ble ønsket velkommen til klubbkvelder og andre arrangement.
Ifølge historien var det dem som følte at det kunne bli for mye av det gode og følte at de rett og slett ble tråkket på.
Noen av tvilerne tok skrittet helt ut og meldte seg ut – de følte seg mer hjemme i "dannede" omgivelser i Enebakk IF, som i perioder hadde sine møter på prestegården.
Driv-ledelsen forsøkte å komme tvilerne i møte, og en gang bestemte styret seg for å sende «en ansøkning til Arbeidernes Idrettsforbund om å få hitsendt en propagandafilm med foredrag». Historien forteller ikke noe om det ble film og foredrag.Stående
Som stolte sosialister falt det seg også helt naturlig for flertallet å synge «Internasjonalen» – den mest kjente sangen innen arbeiderbevegelsen verden over og den som frem til 1944 også var nasjonalsang i Sovjetunionen. Den sangen sang Driv-medlemmene for full hals i mange år. Både medlemsmøter, klubbaftener og årsmøter ble gjerne avsluttet med å synge «Internasjonalen» i kor stående.

Rabalder

Under den første nyttårsfesten på Folkets Hus etter siste verdenskrig, skapte «Internasjonalen» litt rabalder. Ikke så riktig lite bråk heller.
Nøyaktig klokken 24.00 ble alle festdeltakerne bedt om å synge to vers av «Ja, vi elsker», og nasjonalsangen ble sunget så det ljomet i veggene.
Rabalderet startet da en i styret umiddelbart etterpå foreslo å fortsette allsangen med noen vers av Internasjonalen».
De aller fleste fulgte oppfordringen, mens noen følte seg pinlig berørt og holdt munn. De fleste unnskyldte seg med at de ikke kunne teksten…
At man ikke kunne teksten på selveste «Internasjonalen», fikk et av styremedlemmene til å tenne på alle plugger, og han hadde mange av dem. Reaksjonen kom ikke der og da, men i første nummer av medlemsbladet Driv-Krafta skrev han så blekket spruta:
«Forslaget om å synge «Internasjonalen» ble mottatt med håndklapp, og det er den verd. Men at folk her i dag, etter krigens slutt, ikke kan «Internasjonalen» synes jeg er dårlig. Uansett hvilken politisk interesse en har, bør en kunne den, men her var det mange som sto og hvisket og lo.
Slikt passer seg ikke, da sangen her var en hyllest til Russland og deres innsats under krigen. Hadde vi ikke hatt dem, kunne dere jo sittet her i fem nye år og hørt «Deutschland Deutschland, über alles» og det synes kanskje noen ville vært bedre. Her var sangen uten politikk», kunne man lese i Drivkrafta.Magne JohansenGratulerer med sølv i Smaalende Cup til jenter 01

Postet av Driv Idrettslag den 2. Sep 2015
Det har vært en tøff helg,men også veldig artig.
Vi startet på fredag klokken18 med den første kampen.
Det blei en knepen seier i siste sekund.Skåring fra direkte frikast.

Lørdag spilte vi 3 innledende kamper til,og kom oss igjennom dagen uten tap.
Og dermed direkte videre til A-sluttspill.

Søndag startet med et foredrag med Anja Edin klokken 12,som vi ikke rakk så mye av siden semifinalekampen begynte klokken13.05 i en annen hall.
Der møtte vi Eidsberg 1.Og de vant vi også mot,så da gjenstod bare finalen i Askimhallen Kl.16.30 mot Opsal sitt førstelag.Der møtte vi den aller tøffeste motstanden.
Så det blei en fin sølvplass på oss.Så nå er vi klare for seriestart om et par
helger.

Driv håndball Jenter 01Håndball, lisens og Min Idrett

Postet av Driv Idrettslag den 1. Sep 2015

Det er forandringer på gang i norsk håndball og det merker vi godt nå.
De skal over på en ny plattform på nettsiden og også over på Min Idrett.

I overgangen har de ført over registeret slik det sto i håndball, og gammel info har også blitt med over i nytt system og det lager litt krøll i systemene.

Lisenser: de som ikke har fått betalt til nå vil få/har fått en mail med kontonummer og kidnummer, pluss utvidet frist til å få betalt.

Min Idrett: https://minidrett.nif.no/
Alle må lage seg en bruker. Jeg anbefaler at du lager en bruker på deg selv og så legger inn familien din der. Da får du alt på ett sted.
Her finner du "oppskriften" og også hva du gjør når ting går feil/ikke virker som det skal:
Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf

Spør meg hvis du trenger hjelp: post@driv-il.no

Velkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 31. Aug 2015
Vi takker for innmeldingene og ønsker Jonas, Edward, Julian, Thea, William, Beate, Kasper, Andreas, Ulrich, Mariella, Martinius, Milosz, Wenche, Lill, William, Lisa-Marie, Daniel, Richards, Dennis, Siv, Henrik, Helle, Ine, Thea, Jon-Ivar, Nina, Rosa, Sol, Tom, Anita, Ingar, Ann Katrin, Michelle, Annika, Erlend, Ea,Karoline, Oliver, Kaisa, Tobias, Adam, Magnus, Thea, David, Daniela, Joachim, Liana, Silje, Odin, Lukas, Felix, Bente, Sara, Vilma, Lukas, Frida, Øystein, Benjamin, Aimee og Mathilde velkommen inn i Drivfamilien vår .-)


Nå er det klart for årets 3. løp i Driv-karusellen 4.9.15. Viktig info

Postet av Driv Idrettslag den 31. Aug 2015

.Påmeldingen er åpen frem til 03.09.15 kl. 23.59:

https://reg.eqtiming.no/?EventUID=18247
(Kun nye deltagere trenger å melde seg på, Du finner også deltagerliste og annen informasjon i denne linken)

Starttider/Distanser:
2009 og yngre: 18:30. Distanse: 300 meter (1 runde rundt "haugen")
2007 og 2008: 18:40. Distanse 600 meter (1 runde a 600 meter)
2004 - 2006: 18:50. Distanse: 1200 meter. (2 runder a 600 meter)
2002 - 2003: 19:00. Distanse: 1800 meter. (3 runder a 600 meter)
1998 - 2002: 19:00. Distanse: 2400 meter (4 runder a 600 meter)
Junior/Senior: 19:15 Distanse: 3 km (en runde i lysløypa)


De som deltok på første løpet må huske startnummer. Utlevert startnummer skal brukes i alle løp.
Alle må registrere seg i sekretariatet før løpet. Dette gjelder om dere skal løpe på tid eller ikke. Alle løpere over 10 år skal ha tidtakerbrikke. Dette utleveres på stedet.

Sekretariatet stenger 18:15. Vær ute i god tid.

Junior/senior løper 3 km. I bakken innerst i lysløypa er det 2 traseer, anbefaler å holde til venstre da denne er noe kortere. Det skal ikke løpes gjennom skogholtet like før mål. Her vil det stå en løypevakt.

Løypekart (junior/senior):Lysløypa_kart.pdf


Deltagelse på Odd-Bjørn Hjelmeset Bendit sommerskiskole

Postet av Driv Idrettslag den 21. Aug 2015
Fra skigruppa i Driv deltok Hedda Mikalsen, Ranja Nekkar og Jørgen Nekkar på Odd-Bjørn Hjelmeset Bendit sommerskiskole på Beitostølen 2-7 august.

Med opp til fire treningsøkter om dagen og rundt 200 deltagere denne uka, var det duket for mye trening og morro med andre ski interesserte barn og ungdom fra hele landet.
Alt fra intervalltrening, langkjøring, rulleskiøkter, styrketrening og kanskje det mest "morsomme"......gjørmefotball i 9 varmegrader og regn!

I tillegg var det konkurranser i sprint staking ved Beitostølen skistadion og terrengløp opp og ned alpinbakken.
Det var tre fornøyde Driv-løpere som avsluttet en fin treningsuke i fjellheimen!

Hedda


JørgenRanja
Velkommen til høstsemesteret!, påmeldingen er åpen nå

Postet av Driv Idrettslag den 20. Aug 2015
Vi starter treninga i uke 36. I år blir alle medlemmer som har trent på vårsemesteret automatisk overført til neste parti (dvs. f,eks. 2.klasse blir overført til 3.klasse). De som IKKE ønsker å være med videre må gi beskjed innen førstkommende lørdag (22.AUGUST) til kjersti_dahl@yahoo.no. Viktig å merke med barnets/medlemmets navn og parti.
Ingen regel uten unntak: overføring gjelder IKKE for de som ønsker å begynne på følgende partier:
* Nøsteparti 1 (født 2011)
* Gutter 1.klasse
* Jenter 1.klasse
* Tricking
Påmeldingen til disse må gjøres på egenhånd, og er åpen for alle fra mandag 24 AUGUST.
Påmelding gjøres gjennom :http://medlem.gymogturn.no/portal/page/portal/gt_u...
Det er begrenset antall plasser på alle partiene, så det er 'første mann til mølla'-prinsippet som gjelder.
Nye medlemmer i turngruppa må først registrere seg i systemet til turn og det gjør dere her: http://www.driv-il.no/p/5954/innmelding
Vi minner om at man både må være medlem i Driv IL hovedlaget og Driv IL turn for å få trene.

For å kunne opprettholde og videreføre tilbudet trenger vi flere trenere og hjelpetrenere. Dere trenger ikke turnbakgrunn for å bidra. Send en mail eller spør på treninga hvis dette kunne være noe for deg.
For mer informasjon om høstens timeplan, priser og lignende se klubbens hjemmeside www.driv-il.no


Presentasjon Driv IL

Postet av Driv Idrettslag den 19. Aug 2015

Det er kanskje ikke så lett å lese i bildet, så her finner dere informasjonen som pdf:
Driv helside annonse 20.8.15.pdf


Drivplassen runder 60

Postet av Driv Idrettslag den 19. Aug 2015
Vi kan jubilere - i år er det 60 år siden den første fotballkampen ble spilt på Drivplassen. Bak historien skjuler det seg en lapskaus av mavesyke, "tvangsarbeide", oppfinnelser, og sprengningsarbeidene som løp med livet som innsats. Her er den pussige historien, som startet før jubelrusen hadde lagt seg etter fredsdagene i 1945.

Norge hadde nettopp blitt et fritt land etter fem år med krig. Kongefamilien var på vei hjem, nazistene fikk sin straff i tur og orden, og byfolka tygde amerikansk tyggegummi så kjevene verket. De første fikk smaken på Coca-Cola og jentene sto timevis i kø for sikre seg sitt livs lykke - et par nylonstrømper. Ordet nylon kommer forresten av bynavnene New York og London.

I Ytre Enebakk var det fortsatt trange kår og rasjonering på det meste av både mat og velstand. Ingen reagerte på at strømmen ble kuttet hver natt, eller at barneskolen måtte holde stengt en og annen dag om vinteren fordi man ikke hadde nok ved til å varme opp klasserommene. Derimot skapte det begeistring at Driv serverte oppvarmet, rå kumelk som tørstedrikk i målområdet etter et langrenn.

Optimismen og pågangsmotet overskygget det meste forsommeren 1945, og Driv-medlemmene var ikke noe unntak. De ivret som vårkåte kalver etter å komme i gang med den organiserte idretten etter fem år med okkupasjon og tre år med selvpålagt idrettsboikott.

Det gikk faktisk bare et par uker fra ideen ble lagt frem til det ble bestemt at Drivplassen skulle ligge der den ligger i dag. 19. juni 1945 ble forslaget behandlet og vedtatt - 3. juli var arbeidet i gang. 10 år senere – i 1955, var det klart for avspark.

I gamle dager
Før krigen spilte man fotball på jordet til venstre for riksveien før man kommer til Bekkelaget sørfra, altså der man svinger opp mot Spikerverket.

På Jahersneset, som ligger i dumpa på andre siden av veien for "Katthult", var det ballplass til langt opp i 60-årene. Også der rundkjøringa ved Vik nå til dags, var det "fotballplass".

Lenge før Vestbylia (nå Våglia) ble utbygget lå det også en ballplass omtrent der "krysset" ligger i dag. Ballplassen var i realiteten sletta på hoppbakken som lå i lia ovenfor.

Den største banen lå på jordet ved veien til Drivplassen, akkurat der veien flater ut på toppen av den lange bakken. Der ble det spilt "ornt'lige" kamper til og med, så sant det ikke var for bløtt i bakken da.

Men hvorfor der?
Hvorfor Drivplassen ligger der den ligger, er og forblir en gåte. Selv folk som var med på beslutningen i 1945 har problemer med å gi en skikkelig forklaring på hvorfor årsmøtet bestemte at "der skal idrettsplassen ligge".

Den vanligste forklaringen er at området lå i nærheten av Folkets Hus og at det var svært vanskelig å få kjøpt fast grunn rett etter krigen.

Veien dit var lang og smal og hele tomta var dekket av tett, gammel granskog. Det var langt fra folk og midt i skauen. Ikke var den spesielt godt egnet heller – store mengder fjell måtte sprenges vekk og fjernes før man så antydning til noe som kunne minne om en idrettsplass.

Tomten var ikke spesielt billig heller - 6500 kroner kostet de ti målene. Det var styggmye penger i 1945. At 6500 kroner tilsvarer 130 000 kroner i dag, forteller egentlig ingen ting. 6500 kroner var minst halvannen årslønn for folk flest.

Kommunen betalte halvparten, mens Driv brukte penger de hadde gjemt unna for nazistene, og for salget av tømmeret på eiendommen.

Løp for livet
"Hele folket i arbeid" var et kjent, nasjonalt slagord og godt dekkende på innsatsen Driv-medlemmene la ned for å få sin egen fotballbane. En drivkraft var at rivalene i Kirkebygda (Enebakk IF) hadde bane allerede. Ytterbygdingene skulle ikke være noe dårlige og gikk mann av huse for å hjelpe til. I tillegg engasjerte Driv to mann til å hogge ned skogen for tre kroner timen. I alt 4350 kubikkmeter tømmer ble felt og ryddet.

Sprengningsgjengen jobbet bokstavelig talt med livet som innsats. Det hele ble gjort på dugnad selvfølgelig og for å gjøre det så billig som mulig, ble det brukt kortest mulig lunte for å antenne dynamitten.

De tente den korte lunta og løp det de orket for å komme seg unna steinen som sprutet i alle retninger. I og med at det hele foregikk i skogen, tok de seg nemlig ikke bryet med å dekke over fjellet med tunge matter.

Det er aldri blitt løpt så fort på plassen som den gangen, hevder de som var med på sprengingene. Totalt ble det sprengt vekk 175 kubikkmeter fjell.

«Tvangsarbeid»
Driv-medlemmene hadde faktisk ingen mulighet til å sluntre unna dugnadsjobben. Det ble ført nøyaktige lister over hvem som deltok, og hvor mange timer den enkelte arbeidet. Kunne man stille med hest og kjerre fikk man plusspoeng, eller bonuspoeng som man ville sagt nå til dags.

Det var imidlertid langt fra alle som kunne stille med hverken krafse eller trillebår. Derfor ble det kjøpt inn litt redskap, blant annet to trillebårer med gummihjul. «Med gummihjul» er forresten uthevet i møteprotokollen.

Da de hadde holdt på i to år bestemte klubben at hvert medlem over 18 år skulle yte ett dagsverk på anlegget. Hvis ikke måtte man betale en mulkt på 20 kroner.


Stor aktivitet da det var dugnad for byggingen av Drivplassen

Magesjau
Det var stort sett bare mannfolk og unger som slapp til på anleggsplassen: Ungene plukket småstein og røtter, mens de voksne kara tok de tyngste løftene. Damene hadde ansvaret for serveringen - kaffe og ertesuppe.

En dugnads-søndag gikk det forresten riktig ille. Ertesuppa som ble servert, hadde blitt sur i løpet av natten og førte til tidenes magesjau i bygda. Folk måtte holde seg hjemme fra jobben i flere dager, butikkene kunne stenge tidligere enn vanlig og bussene kjørte tomme til og fra byen.

Bil og bane
Tusenkunstneren Hermann Sellstrøm, som drev sitt lille verksted på toppen bak der Shell-stasjonen ligger i dag, bidro på sin måte. Han konstruerte en spesiell lastebil med jernhjul for å kunne kjøre vekk stein og røtter i ubrøyta, uten å punktere.

I tillegg ble det anlagt en kort skinnegang, maken til de man hadde i gruvene. På skinnegangen hadde man en vogn til å trille vekk de største steinene. Mini-toget fikk man låne fra Bjerke Bruk.


Lastebilen med jernhjul som Hermann Sellstrøm lagde til byggingen av Drivplassen

Festdagen
I 1955 ble grusbanen tatt i bruk med stor festivitas. Hele bygda var på beina og alle var mektig stolte over hva de hadde fått til. Hvem som vant åpningskampen forteller ikke historien noenting om - heltene denne dagen var Driv-medlemmene uansett.

Klubbhuset
Det tok nesten ti nye år før den første delen av klubbhuset sto ferdig (1961). I mellomtiden måtte fotballspillerne skifte på fjellskjæret i skogholtet ned mot Kjepperud-jordet, og litt nærmere gården ble det gravd ut en brønn som ga vann nok til å vaske vekk grus og svette.

Klubbhuset sto altså ferdig i påskegul farge i 1961 etter 1600 dugnadstimer. Syv år senere ble klubbhuset utvidet.

Koksgrus
Banedekket på Drivplassen har alltid vært et kapittel for seg. De første årene besto banedekket av en blanding av grus, sand og sagflis.

I 1964 kjøpte klubben rundt 70 tonn koksgrus av De Forende Kullimportører som ble spredt ut i et 3 centimeter teppe over banen. Koksgrusen satte virkelig spor etter seg - det finnes knapt en Driv-spiller fra den tiden som ikke har koksgrus i knærne den dag i dag.

I 1991 startet en helt ny epoke i Drivplassens historie da Knut A. Thorvaldsen bokstavelig talt tok spaden i egen hånd. Han fikk med seg medlemmene og entreprenør Per Haug til en ny dugnadsinnsats det står all respekt av. I løpet av ett år ble 2000 kubikkmeter fjell og stein sprengt og flyttet, og vips var banen slik vi kjenner den i dag, 50 år etter at det aller første avsparket.


Før ombyggingen i 1991 var ikke alltid Drivplassen like innbydende.

MAGNE JOHANSEN

Impulsgruppa: treningstider for høsten 2015

Postet av Driv Idrettslag den 19. Aug 2015

Impulsgruppa treningstider høst 2015.xlsx

1. trening er fredag 21.8, altså denne uka.Lysene på Mjær kan ikke brukes nå

Postet av Driv Idrettslag den 18. Aug 2015

Til info... lysene på Mjær kan IKKE brukes. Det vil komme ny info ang dette i løpet av onsdag 19.8. Lag som eventuelt trener/spiller kamp og som er avhengige av lys må bruke Drivplassen.


Ubetalt treningavgift til fotballgruppa

Postet av Driv Idrettslag den 13. Aug 2015
Fotballgruppa mangler over 140.000 kr i treningsavgifter, så her må vi få gjøre en ny innsats.
Det har vært sendt ut en mail med beskjed om å logge seg inn i MinIdrett for å se og betale fakturaen. Hvis dere ikke har fått den mailen, så er det feil mailadresse registrert på dere i medlemssystemet vårt.

Dere må altså først opprette en bruker i https://minidrett.nif.no/
Slik gjør dere det: :Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf

Jeg kan også alltid ta ut en faktura og sende til dere, men MinIdrett er enkelt å bruke når den først er satt opp. Like greit å få det i orden med en gang :-)
Gi meg beskjed hvis dere støter på problemer, eller mener at det er noe feil med fakturaen.

Hilsen Astrid Celius
post@driv-il.no
Gratulerer til Pia Haug og Oda Skaug som vant Dana Cup med Kolbotns lag.

Postet av Driv Idrettslag den 3. Aug 2015
To blide Driv-jenter som spilte finalekampen og bidro til seieren i Dana Cup for Kolbotn.
Vi gratulerer både jentene og Kolbotn med seieren :-)God sommer til dere alle. Jeg tar ferie til 3. august.

Postet av Driv Idrettslag den 2. Jul 2015
Hvis det er noe som haster så kontakt Eivind Ungersness: eungersness@deloitte.no

Hilsen Astrid Celius, klubbsekretær Driv IL


Grill og tennis 23.6.2015

Postet av Driv Idrettslag den 20. Jun 2015
Hei alle.

23.06.2015 inviterer vi til "Grill og tennis"!
Alle medlemmer og ikke-medlemmer er
velkommen til
St.Hans feiring ved klubbhuset (Tennis) klokken 18!

Ta med grillmat/drikke/rackert!

Hilsen Driv Tennisgruppe.


NM i Petanque 25.- 28.juni på Drivplassen.

Postet av Driv Idrettslag den 19. Jun 2015
Neste uke blir Drivplassen arena for NM i Petanque. Son Petanque er teknisk arrangør og samarbeider med Driv IL fotball juniorer.

Vi håper flest mulig tar turen opp på Drivplassen og får med seg NM som er et stort arrangement. Driv har en helt nystartet Petanquegruppe så benytt muligheten til å finne ut hva Petanque er.

Enebakk Avis er godt orientert og har en flott artikkel:Petanque.pdf
Hjemmesider Enebakk Avis. http://www.enebakkavis.no/


Fotballens dag

Postet av Driv Idrettslag den 19. Jun 2015
Enebakk Avis har en flott artikkel i avisen: Fotballens dag.pdf
Les mer fra Enebakk Avis: http://www.enebakkavis.no/

Takk til Driv IL fotballgruppa for et flott arrangement :-)
Utlevering bestilt bekledning Driv IL 21. juni kl. 17.00 - 19.00

Postet av Driv Idrettslag den 19. Jun 2015Utlevering bestilt bekledning Driv IL
Klubbhuset Drivplassen søndag 21 juni kl 17:00 – 19:00

Dette gjelder følgende bestillinger:

-Bestillinger som ble gjennomført i nettbutikken innen 15 mai med gratis levering.
-Overtrekksjakker trenere, lagledere og styremedlemmer (de som har meldt inn sin bestilling)

Endelig er de her og vi gleder oss til å se dere alle i nærmiljøet med Driv bekledning!

Marius


Marit løp ultrabirken

Postet av Driv Idrettslag den 16. Jun 2015
For de som synes at Birkebeinerløpet på 21 km blir noe kort så finnes det en ekstremutfordring, Ultrabirken. Marit I. Væring var opprinnelig påmeldt Birkebeinerløpet, men etter en vellykket debut som ultraløper i Eco-trail Oslo 45 km tidligere i år valgte hun å prøve seg på Ultrabirken. Dette løpet starter på Sjusjøen langrennsarena og går bl.a. via Lunkefjell og Nevelfjell før det fortsetter ned mot Lillehammer og Håkons hall. Løypa er opprinnelig 60 km med hele 1.380 høydemeter, men grunnet snø ble løypen endret slik at årets utgave ble 2 km lenger. 210 løpere starter, mens 204 kom i mål.

Marit kan melde om at turen i tøft terreng med mye snø, myr, vann og steiner ble gjennomført i flott løpevær og fantastisk natur. Turen bød også på noen turer ned i ”kjelleren”, banning, kramper, dystre tanker og telefonsamtale for psykisk støtte etc. Til tross for dette viste hun en ekstrem stayerevne og målsetningen om å fullføre sine 62 km, oppreist og med puls, klarte hun med glans. 8 timer og 39 minutter etter at starten gikk fra Sjusjøen løp hun over målstreken ved Håkons hall til applaus fra heiagjengen.

Vi gratulerer Marit med strålende innsats!

Birkebeinerløpet med god deltagelse fra Driv. Gratulerer med vel gjennomført løp :-)

Postet av Driv Idrettslag den 15. Jun 2015
Birkebeinerløpet arrangeres for 18. gang i 2015 og er 21 km med start på Birkebeineren Skistadion og målgang ved Håkons Hall, Lillehammer. Det var perfekte forhold for løping, ca 13-14 grader.

Driv var, som vanlig, godt representert. Etter målgang fikk vi samlet 4 av Drivs løpere.
Fra venstre Marius Haug som løp inn til 73. plass på 1:31:38 i klasse 40-44 år og sikret seg sitt 6 merke.
Jan-Erik Christiansen løp inn til 69. plass på 1:30:57 i samme klasse og sitt 5. merke.
Roger Thompson løp inn til 18. plass i klasse 35-39 på 1:23:58 og sitt 6. merke.
Roar Sandem løp på 1:32:40 og 74. plass i samme klasse. Roar mottok merke nr. 3 etter løpet.
Resultater finnes på http://resultatservice.birkebeiner.no/live_sok_lop15.php?arrid=12 eller www.birken.no

Vi gratulerer alle deltakerne med vel gjennomført løp!


Seier til Ranja Nekkar ( klasse K-16 år) i Bjønnåsen Opp Mesterskap 7. juni Gratulerer :-)

Postet av Driv Idrettslag den 10. Jun 2015
Ranja Nekkar.

1,8 km motbakkeløp med 200 høydemeter stigning med fellesstart fra Marikollen Idrettspark opp til toppen av Bjønnåsen.
Løypa var våt og gjørmete etter regnet på lørdag så det var et tungt løp.

Fra Driv stilte også Jørgen Nekkar ( klassen M-16 år) og Edin Nekkar ( klassen 17+) og begge endte på 7. plass i hver sin klasse.

Bilder og reportasje i Kondis: http://www.kondis.no/103-fullfoerte-det-sjette-bjoennaasen-opp.5766609-127676.htmlEdin NekkarJørgen Nekkar

Foto: Tonje Nekkar
Oppgårdsmila 6. juni med klassesier og nr 5 totalt til Roger Thompson. Gratulerer .-)

Postet av Driv Idrettslag den 10. Jun 2015
Roger Thompson M35-39år
Foto: Jonny Syversen: https://vimeo.com/user14291359

Geir Andre Olsen deltok også i klassen M45-49 og endte med en bra 18. plass

Resultater Oppegårdsmila 2015
Les mer på hjemmesiden til Oppgårdmila: http://oppegardmila.no/

Drivplassen

Postet av Driv Idrettslag den 8. Jun 2015
Drivplassen er nå gruset opp og i topp stand. Banen blir sloddet med jevne mellomrom. For at dette skal være mulig er det svært viktig at alle mål flyttes utenfor banen etter bruk. Denne jobben er umulig for en person alene siden mange av målene ikke har hjul.

Det vil bli kjøpt inn et nytt sett med mål med hjul og vi vil se på løsninger med hjul på de eksisterende
.
Ryddingen av utstyr ellers er bra, så fortsett med det.

Lykke til med aktivitetene!»

Med vennlig hilsen
Eivind Ungersness
Leder Driv ILVelkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 4. Jun 2015
Vi takker for innmeldingene og ønsker Erlend, Hans, Ane-Lene, Celine, Amanda, Elin, Karianne, Maren, Mari, Linn, May-Liss, Mina, Turid, Veronika, Fredrik, Kristian, Anne-Linn, Thomas, Marianne, Nishant, Max, Ousman, Leon, Vidar, Leif, Marcus, Richard, Linda, Marianne, Richard, Linda, Odin, Abdallah, Mona, Marcus, Frida, Rooble, Khalid, Kaja, Theodor, Jørgen, Mohammad, Gabriella, Andrea, Heidi, Thomas, Dag, Else, Leander, Jan, Kristin, Vidar, Julie og Preben velkommen inn i Drivfamilien vår :-)


Drivplassen er stengt mandag 01.06.2015

Postet av Driv Idrettslag den 1. Jun 2015
Det skal legges nytt grusdekke på Drivplassen og det er derfor ikke mulig å benytte Drivplassen mandag 1. juni.
Det vil i forbindelse med leggingen av nytt dekke bli økt trafikk, så hold barna unna banen denne dagen.


Invitasjon til klubbmesterskap i Driv tennis 2015

Postet av Driv Idrettslag den 27. Mai 2015

Også i år har vi gleden av å invitere deg til klubbmesterskapet (KM) i Driv IL Tennis. Vi har avsatt lørdag 05 og søndag 06. september til å spille finaler i årets KM. Kampene starter kl.10:00 disse dagene.
Påmeldingsfrist fredag 19.juni.

Les hele invitasjonen her: Driv Tennis KM 2015.docx

1 Kommentar

Gratis frakt i nettbutikken ved bestilling innen 15. mai

Postet av Driv Idrettslag den 12. Mai 2015

Nettbutikken finner du på www.driv-il.no på menylinjen helt til høyre. Den er døgnåpen.


Her er filen med info om hvordan du registrerer deg i nettbutikken: Velkommen som kunde i Driv IL klubb.pdf


To ryttere på UB cup ritt,

Postet av Driv Idrettslag den 11. Mai 2015
Første runde av totalt 8 UB cup ritt gikk på Skullerud med t veldig stort oppmøte fra stort til smått.
To Driv ryttere stilte til start i klassen M 30 - 39, Jon Kristian Jakobsen 32. plass og Erik Bøhler Hansen 5. plass.

http://ubcup.no/

Resultater

Erik B Hansen


Nå er det klart for årets andre løp i Driv-Karusellen. Viktig info

Postet av Driv Idrettslag den 8. Mai 2015
Forrige løp satte vi en solid deltakerrekord, det er veldig gledelig å registrere at det er kommet ytterlige påmeldinger til dagens arrangement. Det vil være over 100 løpere på Drivplassen i kveld. Påmeldingen er nå lukket og det er ikke mulighet for etteranmelding.

Starttider/Distanser:
2009 og yngre: 18:30. Distanse: 300 meter (1 runde rundt "haugen")
2007 og 2008: 18:40. Distanse 600 meter (1 runde a 600 meter)
2004 - 2006: 18:50. Distanse: 1200 meter. (2 runder a 600 meter)
2002 - 2003: 19:00. Distanse: 1800 meter. (3 runder a 600 meter)
1998 - 2002: 19:00. Distanse: 2400 meter (4 runder a 600 meter)
Junior/Senior: 19:15 Distanse: 3 km (en runde i lysløypa)


De som deltok på første løpet må huske startnummer. Utlevert startnummer skal brukes i alle løp.
Alle må registrere seg i sekreteriatet før løpet. Dette gjelder om dere skal løpe på tid eller ikke. Alle løpere over 10 år skal ha tidtakerbrikke. Dette utleveres på stedet.

Sekreteriatet stenger 18:15. Vær ute i god tid.

Junior/senior løper i dag 3 km. I bakken innerst i lysløypa er det 2 traseer, anbefaler å holde til venstre da denne er noe kortere. Det skal ikke løpes gjennom skogholtet like før mål. Her vil det stå en løypevakt.

Løypekart (junior/senior):Lysløypa_kart.pdf

Inline image 1Med hilsen
Roger Thompson
Treningsavgiften til tennis er sendt ut nå.

Postet av Driv Idrettslag den 7. Mai 2015
Dere har fått en mail med beskjed om å logge dere inn i MinIdrett for å se og betale fakturaen.
Det er treningsavgiften til tennis som er sendt ut på denne måten.
Den vil ikke komme i posten som brev.
Opprett ny bruker/logg deg inn i MinIdrett for å se og betale fakturen. Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf

Når du først har fått satt opp MinIdrett så er det veldig enkelt å bruke den. Får du problemer så spør Astrid om hjelp. Astrid kan også ta ut faktura og sende via mail, men det aller enkleste er å bruke MinIdrett.


Rittrapport Helgøyatråkket og Høiåsrittet

Postet av Driv Idrettslag den 7. Mai 2015

Liten rittrapport fra Helgøyatråkket

Lørdag 2 mai gikk Helgøytråkket av stabblen, det skulle sykles to runder av 25km.
Det var små kaldt på morgenen men solen tittet frem etter vært og det ble et veldig fint ritt med mange bakker og fine stipartier.
Rittet arrangerte også Norges Cup med et veldig stort startfelt i både damer og herrer.
Erik B Hansen syklet inn til 3 plass i sin Master klasse 30-34.på tiden 2.32.03

http://www.terrengsykkel.no/Trynefaktor/Kommentar-Bruk-spraaket

Fredag 1 mai ble Høiåsrittet arrangert.
Der stilte Jon Kristian Jakobsen til start og syklet inn til en fin 14 plass i klassen på tiden. 1.18.16
Erik Jensen var også med på Høiåsrittet.Hilsen Erik Bøhler Hansen


1 Kommentar

Driv-karusellen fredag 8.mai. Påmelding via nett. Ingen etteranmelding på løpsdagen.

Postet av Driv Idrettslag den 5. Mai 2015

Drivkarusellen (terrengløp) fortsetter med andre løp fredag 8. mai.
Påmelding her: Trykk her for påmelding
Alle startende må ha hentet brikke/startnummer innen klokken 18.15.


 • Gutter og jenter 2010 og yngre: 300 meter
 • Gutter og jenter 2009: 300 meter
 • Gutter og jenter 2008 og 2007: 600 meter
 • Gutter og jenter 2006,2005,2004: 1200 meter
 • Gutter og jenter 2003, 2002: 1800 meter
 • Gutter og jenter født 2001, 2000, 1999, 1998: 2400 meter
 • Junior, gutter og jenter 1997, 1996: 3 km (8.mai og 11. september), 5 km (24.april og 4. september)
 • Senior, herrer og damer; 1995 og eldre: 3 km (8.mai og 4. september), 5 km (24.april og 11. september)

Starttider:

2009 og yngre: 18:30

2007 og 2008: 18:40

2004 - 2006: 18:50

1998 - 2002: 19:00

Junior/Senior: 19:15 (8. mai løpes 3 km, dvs lysløypa)

Tidtakerbrikke lånes på stedet og monteres ved start. (gjelder for 10 år og oppover)
NB! Det er viktig at man ikke oppholder seg i målområdet med brikke før start.

Nytt av året er at ordinær påmelding KUN kan skje på nett. INGEN ETTERANMELDING PÅ LØPSDAGEN.
Påmelding for andre løp avsluttes torsdag 07. mai kl 23:59.

MERK: Startnummer som deles ut skal brukes på alle løpene, så ta godt vare på ditt utdelte nummer og sikkerhetsnåler.

MUDO er kommet inn som samarbeidspartner og deres medlemmer får gratis deltagelse på løpene. Ta kontakt med MUDO telefon. 998 85 445 for rabattkode før påmelding.

Påmelding for andre løp avsluttes torsdag 07. mai kl 23:59.


Nettbutikken vår med Driv IL bekledning er åpen, løp og kjøp :-)

Postet av Driv Idrettslag den 5. Mai 2015Nettbutikken finner dere på www.driv-il.no på linjen med meny, lengst til høyre.
Nettbutikken ligger foreløpig kun på hovedsiden, men den vil komme på alle sidene.
Jeg gir dere linken her også: Nettbutikk bekledning Driv IL

 • For å handle i nettbutikken må du registrere deg: Velkommen som kunde i Driv IL klubb.pdf
 • All bestilling gjennomføres av medlemmene via nettbutikken.
 • All bekledning er «unisex», med unntak av de som er presisert for «dame».
 • Hvert produkt inkluderer informasjon rundt logo, trykk på rygg osv.
 • Legg spesielt merke til valgmuligheter for initialer på de fleste produkter
 • Overtrekksdress kommer i to valg –detaljert beskrevet i nettbutikken:
  - Jakke med/uten hette
  - Bukse med/uten lommer
  .
 • All bestilling registrert innen 15.mai med valget "hentes i butikk" vil få gratis frakt.
  (Blir levert samlet til Driv IL)
 • Når det gjelder eventuell bestilling fra materialforvalter som skal dekkes av gruppene, får dere egen login for dette.


10. mai er det klubbmesterskap landevei 2015.

Postet av Driv Idrettslag den 4. Mai 2015
Førstkommende søndag (10.05.2015 kl. 11:00) arrangeres Driv sitt klubbmesterskap på landevei for 4 gang. Dette blir gøy!

Meld deg på online og vær med på å skape en fantastisk atmosfære. Kiosken er åpen.
Påmelding, deltagerliste og informasjon til klubbmesterskapet ligger under påmeldingslinken:
Påmelding, trykk her

Vi har åpnet opp for maks 100 deltakere så vær tidlig ute og vi har satt en nedre deltakergrense på 16 år.

Vi kommer til å invitere andre sykkelvenner fra naboklubber også.


Oppstart Friidrettstrening for barn ca. 6 - 12 år, ENDRET TIL ONSDAGER klokken 17.30 -18.30

Postet av Driv Idrettslag den 2. Mai 2015

Påmelding ved oppmøte på Mjær Stadion
Spørsmål til Roger Thompson: 413 61 259

Friidrettstrening 2015 .pdf
NB treningen er flyttet fra tirsdager til onsdager.


Treningsavgiften til fotball er sendt ut nå.

Postet av Driv Idrettslag den 30. Apr 2015Nå har dere fått mail med beskjed om å logge dere inn i Min Idrett for å se og betale treningsavgiften til fotball.
Har du ikke brukt Min Idrett før, så må du opprette en bruker først: Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf
Mailen er en automatisk mail og den kan se ut som at det er en purring, men dette er første varsel.

Jeg er forresten imponert over reaksjonstiden deres, så fortsett slik :-)
Det er under en time siden jeg sendte ut treningsavgiften og det er alt 6 stykker som har betalt treningsavgiften.
Setter vi ny rekord i innbetalinger av treningsavgift til fotball kanskje?

Husk at deltagelse i en gruppe krever at man også er medlem av Driv. Jeg ser at der er det fortsatt en del som ikke har betalt og da gjelder heller ikke barneforsikringen vår lenger (opp til 12 år)

Spørsmål til Astrid: post@driv-il.no mobil: 900 68 834
Enebakk rundt 1. mai. Heiagjengen har møteplass på toppen av Durudbakken

Postet av Driv Idrettslag den 30. Apr 2015
Uoffisielle passeringstider i Durudbakken:
Første lag ca. klokken 09.15, Driv IL Sykkel ca.klokken 10.00
Driv IL sykkel stiller med kaffe til heiagjengen på toppen av Durudbakken.
Se også Enebakk avis som har en stor artikkel om Driv IL sykkel.
Treningsavgiften til sykkel er sendt ut nå.

Postet av Driv Idrettslag den 29. Apr 2015
Logg deg inn i MinIdrett for å se og betale fakturaen for treningsavgift til sykkel.
Har du ikke brukt MinIdrett før så må du opprette en bruker først: Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf

Spørsmål til Astrid, post@driv-il.no mobil: 900 68 834


Lisens for sykkel

Postet av Driv Idrettslag den 27. Apr 2015
Dere skal få løst lisens så lenge dere har betalt medlemskontingenten til Driv IL.
Gå inn via MInIdrett og løs lisensen der som normalt.

Det har vært problemer i Buypass som forhåpentligvis ordner seg i dag slik at jeg kan få sendt ut treningsavgiften til sykkel til dere også.

Lykke til på Enebakk Rundt :-)Klubbkveld onsdag 6.mai klokken 18.00 - 21.00 Mjær Ungdomsskole C-arealet.Ny bekleding for Driv IL!

Postet av Driv Idrettslag den 26. Apr 2015
Hei alle Driv IL medlemmer!
Hold av onsdag 6. mai til å se og prøve Driv IL sin nye kleskolleksjon.

Driv IL har gått inn i et samarbeid med Dinidrett.no om leveranse av bekledning til klubben.
Selve klesmerket er Joma, som er en stor spansk leverandør innen sportsbekledning og leverer blant annet til den spanske olympiske tropp, de neste to mesterskapene og flere toppklubber i den spanske toppdivisjonen for fotball, i tillegg til flere lag/landslag i Europa innenfor flere idrettsgrener.

Klubbkveld - prøve Driv IL kleskolleksjon:

Onsdag 6. mai klokken 18.00 - 21.00 på Mjær Ungdomsskole C-arealet

Eksempel på Driv IL sin kolleksjon er Driv IL overtrekksdress, som nå vil bli en felles overtrekksdress på tvers av alle gruppene i Driv IL. Den vil se ut som på bildet og ryggen vil få Driv IL med store bokstaver. Den vil ikke ha noen andre sponsorlogoer enn Dinidrett.
Videre er det plukket ut utstyr innenfor de fleste av våre idrettsgrener (unntatt spesielt til bruk for sykkel, ski og turn)

Det vil åpnes opp for bestilling av bekledning i forbindelse med klubbkvelden og det kommer nærmere informasjon rundt dette.

Vel møtt!
Hilsen Marius Høvik
Nestleder Driv IL.

Startliste til Driv-karusellen, løp, fredag 24.4.15

Postet av Driv Idrettslag den 24. Apr 2015
Startliste Driv-karusellen, løp, 24.4.2015.pdf

Møt i god tid, for det tar alltid litt tid å få delt ut startnummer og brikker. Det er 95 påmeldte.
Startnumrene beholder dere selv og tar med til neste løp.
Brikker lånes av oss, og leveres tilbake etter målgang på hvert løp.

Ansvarlig Roger Thompson: 413 61 259

Vel møtt

Vi har åpen kiosk, men ingen bankterminal


Treningstider Mjær kunstgress f.o.m.07.04.15

Postet av Driv Idrettslag den 22. Apr 2015
Her er oversikten som en pdf: Treningstider Mjær vår-høst 2015 (2) .pdf

Hilsen styret i fotballgruppaGutter 01 på Mudo Gym

Postet av Driv Idrettslag den 21. Apr 2015
Gutter 01 er nå i gang med styrketrening på Mudo Gym.
Første møte er avholdt med Jonas på Mudo. Guttene " tente" på denne styrketreningen og første prøvetime er alt avtalt :-)
Guttene vil trene 2 ganger i uken utenom serien og en gang i uken under seriespill.
Vi tar gjerne i mot flere bilder og rapporter fra dere. Husk også #drivil

Takk til Kate Jakobsen for bilder og støtte til gutta :-)


Kommunikasjon i Driv IL Sykkel

Postet av Driv Idrettslag den 20. Apr 2015
Hvor finner du viktig informasjon fra Driv IL Sykkel?

Kontaktperson i Driv IL Sykkel er Trym Andreassen: trym@tals.no

Vi må alle hjelpe Trym med saker, bilder, info og resultater etc. for å skape " litt liv" på hjemmesidene.
Det er viktig at vi bruker disse kommunikasjonskanalene slik at vi når alle medlemmene i Driv IL Sykkel

Hilsen leder Knut Arne Samuelsen.

Trening tirsdag 21.4.15

Postet av Driv Idrettslag den 20. Apr 2015
Vi får besøk av Enebakk Avis før treningen tirsdag 21.4, de skal lage en artikkel om Enebakk Rundt 1.mai.
Still i Driv Sykkel sitt treningstøy.
Påmeldingslinken til Hero, Enebakk rundt 2015: Påmelding klikk her
Treningsavgiften for sykkel for 2015 sendes ut nå

Postet av Driv Idrettslag den 20. Apr 2015
Treningsavgiften vil bli sendt ut via MinIdrett, så lag deg en bruker: Min Idrett

Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf

Dere må betale treningsavgiften før dere kan få løst lisens. Treningsavgiften sendes ut tirsdag 21.4.
Besøk i treningsløypa vår fra IF Frøy

Postet av Driv Idrettslag den 20. Apr 2015
Foto og tekst: Jørn Rokke, IF Frøy.
Gjennomgang av skikk og bruk på trening og ritt med Kids 10-12 år. Dagssamling på Driv, Ytre Enebakk
Facebook, sykkel
Mudo Gym er åpen, tilbudet med 199 kr pr måned får du nå kun hos oss. Bruk linken.

Postet av Driv Idrettslag den 20. Apr 2015


Skjermbilde.JPG
Trykk her for å melde deg inn

Dette tilbudet gjelder i 14 dager fra 20.4.15. Det er kun via denne linken du får redusert pris.
Senteret er åpent og du er velkommen innom.

Driv IL + Mudo Gym = Sant :-) Viktig info nå

Postet av Driv Idrettslag den 20. Apr 2015
Driv IL inngår samarbeid med Mudo Gym som åpner på Vågsenteret i mars.
Mudo Gym sponser Driv IL med 200 kr pr medlem som melder seg inn via denne linken:

Meld deg inn her
NB De som ikke har mottatt sms-verifiseringskode/betalings-sms må gjøre registreringen på nytt.
Åpningstilbudet blir forlenget en uke for de som havner utenfor de 300 første på grunn av dette

Åpningstilbud:
De 300 første medlemmene får dessuten medlemskapet sitt for 199 kr pr måned de første 6 månedene. Deretter koster medlemskapet 349 kr pr måned.

Åpningstider:
Man-fre 05.00 - 23.00
Lør-søn 08.30 - 21.00Ski-avslutningen er avlyst.

Postet av Driv Idrettslag den 16. Apr 2015Til alle medlemmene av skigruppa,

Vi beklager det, men har valgt dessverre å avlyse avslutningen i morgen for årets sesong.Det har vært svært få påmeldte til arrangementet i morgen og vi skal heller prøve å få til noe ved oppstarten av neste sesong.

Vi ønsker dere alle en god vår og sommer og vi ser frem til å se dere alle igjen til oppstarten til høsten, som vanlig uken etter høstferien! :-)

HilsenSolvejg Lorenz
Sekretær Skigruppa


Det kommer nye drakter/bekledning til Driv IL og nettbutikken åpner snart.

Postet av Driv Idrettslag den 14. Apr 2015
Dette er drakta til Håndball, bortedrakta har hvit bunn.

Dette er drakta til fotball, bortedrakta har hvit bunn
Det kommer sponsorer på draktene. Fotball får snart de nye draktene.Dette er overtrekksdressen til Driv IL, den kommer med og uten hette og med mulighet til å sette inn initialer. Her vil det stå Driv IL på ryggen, men den vil ikke ha noen sponsormerker på seg.
Trenere/lagledere/styret vil få denne overdelen fra Driv IL. Det vil stå trener på ryggen til trenere/lagledere.


Eksempel på bukse til overtrekksdressen.

Det kommer mange forskjellige produkter i nettbutikken og den åpnes så fort det er mulig.
Den vil være åpen hele året og ha en rask leveringstid.
Ny runde med bestilling av Driv IL sykkeltøy. Butikken stenger om 9 dager.

Postet av Driv Idrettslag den 13. Apr 2015
Her er linken til kjøp av sykkelbekledning: Teamshop Driv IL sykkel
Logg inn med brukernavnet Driv.
Husk å benytte ditt produktutvalg knappene hvis du vil sortere utvalget mer spesifikk.
Vil du se designet til Driv Sykkel, så ligger det under se teamets design.

Bruk størrelseguiden som ligger ved siden av det produktet som skal bestilles. Husk det er forskjellige størrelseguider til forskjellige produkter, så sjekk nøye før du bestiller.

Butikken lukkes om 9 dager. Det tar ca 4-6 uker fra butikken lukker til tøyet er produsert, så er det noen dagers levering til den enkelte etter det.


Kurs i tidtaking Driv IL onsdag 15.4. klokken 18.00. Kursholder Arne Dirdal fra EQ Timing.

Postet av Driv Idrettslag den 7. Apr 2015
Driv IL trenger flere som er villige til å være tidansvarlige på våre arrangementer.
Jeg har derfor satt opp et kurs onsdag 15.april klokken 18.00-22.00 på klubbhuset vårt.
Dette er et kurs dere må ha for å være med som tidansvarlige for Driv IL.

Kursholder er Arne Dirdal fra EQ Timing og dette er et kurs i bruk av eTiming og EQtiming online løsning. Altså systemet Driv har.
Arne stiller med trådløst nett og de som har egen pc tar med den på kurset.

Ski, Sykkel, Friidrett-løp benytter alle dette systemet og er avhengige av at Driv har nok tidansvarlige arrangementene.
Kan du tenke deg å være med som tidansvarlig?
Gi meg beskjed på post@driv-il.no eller ring meg på 900 68 834

Hilsen Astrid Celius.


Minner om fellestrening i dag 7.4.15 klokken 18.00

Postet av Driv Idrettslag den 7. Apr 2015
Det er fellestrening med oppmøte på Mjær Ungdomsskole klokken 18.00 i dag 7.4.15
Velkommen.

Hilsen Knut Arne Samuelsen.


God Påske :-)

Postet av Driv Idrettslag den 28. Mar 2015
Nå tar jeg påskeferie og ønsker dere alle en riktig god påske.
Hilsen Astrid
Velkommen til hjertestarter og førstehjelpskurs, trenere og lagledere i Driv IL

Postet av Driv Idrettslag den 25. Mar 2015Kursdager:
mandag 13.4 klokken. 18.00, eller tirsdag 14.4 klokken 18.00
Kurssted:
Bjerkely, Ytre Enebakk
Påmelding til Astrid: post@driv-il.noHallene vil være stengt i påsken

Postet av Driv Idrettslag den 23. Mar 2015

Hallene låses etter skoletid fredag 27.3 og åpnes igjen tirsdags morgen 7.4


Korrekte årsmøtedokumenter til årsmøtet i Driv iL 25.mars

Postet av Driv Idrettslag den 20. Mar 2015
Her er korrekte årsmøtedokumenter til årsmøtet i Driv IL, 25 mars klokken 19.00 på Mjær Ungdomsskole: Årsmøtedokumenter_DrivIL_250315.pdf
De blir delt ut i papirversjon på årsmøtet.

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende senest 14 dager før årsmøtet.
Alle årsmøtedokumenter er klare til utlevering en uke før årsmøtet.
For å ha stemmerett på lagets møter må et medlem ha fylt 15 år, ha vært medlem i minst 1 måned og ikke skylde kontingent for mer enn 1 år.
Alle medlemmer som har stemmerett, og som ikke er arbeidstaker i laget, er valgbare til tillitsverv i laget og som representant til ting eller møter i overordnet idrettsorganisasjon.

Alle medlemmer kan møte på årsmøtet og dere er svært ønsket til å delta.
Husk at det kun er personlig oppmøte som er godtatt når det skal stemmes.
Fullmakter eller stemme på vegne av andre går ikke på årsmøter.

Vel møtt


Vi tar opp bestilling på Driv-singlet nå.

Postet av Driv Idrettslag den 11. Mar 2015
Vi tar opp bestilling på Driv-singlet nå.
For å rekke å dem før Holmenkollen stafetten, så må vi ha inn bestillingen innen tirsdag 17.03.15.
Send navn, str og antall til Roger Thompson til mailto:roger.thompson@enebakk.kommune.no

Pris 319 kr + frakt for herrestørrelse S-XXXL
Pris 319 kr + frakt for damemodell med innsving str XS-XXL
Pris 249 kr + frakt jr str opp til 160Velkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 9. Mar 2015
Familien vår vokser igjen og vi ønsker Irene, Linda, Vilde, Lena, Gerd, Liana, Annine, Kristin, Ylva, Stian, Ellen, Charlotte, Tom, Lars-Petter,Emilie, Guro, Amelia, Felix, Trym, Alexander, Theodor, Lucas og Erik velkommen inn i i Drivfamilien :-)
Driv er også i år representert i Vasan

Postet av Driv Idrettslag den 8. Mar 2015
André og Christina Angelillo deltar i verdens lengste skikonkurranse, Vasaloppet 90 km langt.
Løpet er i gang og Driv IL ønsker lykke til .-)
André har deltatt 4 ganger tidligere og tatt 4 medaljer.
Følg André ved å klikke her
Snart klart for treningssenteret på Vågsenteret

Postet av Driv Idrettslag den 5. Mar 2015
Les mer her: Snart klart for treningssenteret.pdf

Klikk her for å melde deg inn

Takk til Bjørn Mikkelsen og Enebakk Avis.
Mer fra Enebakk Avis finner du her: http://www.enebakkavis.no/


Forslag på kandidater til fortjenestemedalje og æresmedlem i Driv IL sendes innen 11.3.15

Postet av Driv Idrettslag den 3. Mar 2015
Det finnes to kategorier av æresbevisninger i Driv IL
1.1 Fortjenestemedaljen
1.2 Æresmedlemskap

Alle enkelt medlemmer i laget, trenere, lagledere og andre tillitsvalgt, gruppestyremedlemmer, gruppene og AU kan fremme skriftlige forslag på kandidater.

Forslag sendes,med begrunnelse, til klubbsekretær på post@driv-il.no innen 11.3.15

Fortjenestemedaljen:
For å komme i betraktning til å bli tildelt fortjenestemedaljen i Driv skal kandidaten ha minst 15 års medlemskap i laget. Kandidaten må i denne tiden ha deltatt aktivt i driften av laget eller gruppe(r) og/eller i sportslige aktiviteter på en slik måte at idrettslaget anseelse er blitt ivaretatt på en tilfredsstillende måte.

Fortjenestemedaljen skal bare gi til kandidater som har markert seg spesielt positivt, og som har tilgodesett laget og medlemmene med arbeidsinnsats, tid og eventuelt annen ressursbruk.

Fortjenestemedaljen skal kunne tildeles"hverdagsheltene" i laget like mye som til de som har oppnådd fremragende sportslige resultater.

Æresmedlemskap
For å komme i betraktning til å bli æresmedlem i Driv skal kandidaten ha minst 25 års medlemskap i hovedlaget. Kandidaten må i denne perioden ha deltatt i driften av laget eller grupper(r) på en særdeles aktiv og prisverdig måte, og/eller i sportslige aktiviteter slik at laget anseelse er blitt ivaretatt på en meget tilfredsstillende måte. Det forutsettes en innsats langt utover det som en med rimelighet kan forvente av et medlem.

Æresmedlemskap er en hedersbevisning som henger meget høyt, og skal gi uttrykk for lagets takknemlighet for livslang innsats til beste for laget og medlemmene.

Æresmedlemmene er for all fremtid fritatt for betaling av medlemkontingent til laget.


Sykkel-webshop er åpen nå.

Postet av Driv Idrettslag den 26. Feb 2015Her er linken til kjøp av sykkelbekledning: Teamshop sykkel
Logg inn med brukernavnet Driv.
Husk å benytte ditt produktutvalg knappene hvis du vil sortere utvalget mer spesifikk.
Vil du se designet til Driv Sykkel, så ligger det under se teamets design.

Bruk størrelseguiden som ligger ved siden av det produktet som skal bestilles. Husk det er forskjellige størrelseguider til forskjellige produkter, så sjekk nøye før du bestiller.

Butikken lukkes om 6 dager. Det tar ca 4-6 uker fra butikken lukker til tøyet er produsert, så er det noen dagers levering til den enkelte etter det.Årsmøte Driv IL onsdag 25 mars klokken 19.00 på Mjær Ungdomsskole

Postet av Driv Idrettslag den 25. Feb 2015
Årsmøtedokumentene finner du her: Årsmøtedokumenter_DrivIL_250315.pdf NB det har blitt en feil i budsjettene, så jeg skal laste opp en ny versjon snart.
og de kan også fås via post@driv-il.no
De blir delt ut i papirversjon på årsmøtet.

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende senest 14 dager før årsmøtet.
Alle årsmøtedokumenter er klare til utlevering en uke før årsmøtet.
For å ha stemmerett på lagets møter må et medlem ha fylt 15 år, ha vært medlem i minst 1 måned og ikke skylde kontingent for mer enn 1 år.
Alle medlemmer som har stemmerett, og som ikke er arbeidstaker i laget, er valgbare til tillitsverv i laget og som representant til ting eller møter i overordnet idrettsorganisasjon.

Alle medlemmer kan møte på årsmøtet og dere er svært ønsket til å delta.
Husk at det kun er personlig oppmøte som er godtatt når det skal stemmes.
Fullmakter eller stemme på vegne av andre går ikke.på årsmøter.

Vel møtt
Klubbkveld etter årsmøtet 25.2.2015

Postet av Driv Idrettslag den 24. Feb 2015
Tradisjonen tro blir det klubbkveld etter årsmøtet 25.2.2015
Det blir info /planer om sesongen 2015.
Satsingsritt
Premieutdeling
Presentasjon av NY DRAKT!!! Vi får besøk av Kalas
Eventuelt
Enkel bevertning.
Velkommen!!!

Hilsen Knut Arne

Nytt dekke i Mjærhallen

Postet av Driv Idrettslag den 23. Feb 2015
Enebakk kommune: Takket være iherdig innsats fra våre dyktige medarbeidere, har vi i løpet av vinterferien fått et flott, nytt toppdekke i Mjærhallen!
Oppskrift på hvordan dere kan være med og kommentere på hjemmesidene

Postet av Driv Idrettslag den 23. Feb 2015
Har du lyst il å kunne kommentere på noe som er lagt ut på hjemmesidene, eller på bloggen til grupper/enkeltlagene?
Spesielt sykkel benytter denne muligheten til sitt "forum"

Da må du først opprette en bruker:

1. Gå til www.driv-il.no
2. Øverst på siden til høyre er det en logg inn knapp
3. Skriv inn din e-postadresse
4. Trykk på ny bruker
5. Da vil du få en e-post som gir deg en lik til hvor du skal opprette et passord
6. Med e-postadresse og passord kan du så logge inn via logg inn knappen, blogge og kommentere.
Problemer? Spør Astrid om hjelp: post@driv-il.no


Nå er det sendt ut papirfaktura for medlemskap i Driv IL 2015

Postet av Driv Idrettslag den 19. Feb 2015
Dere vil få papirfaktura for medlemskapet til Driv IL for 2015 i postkassa de nærmeste dagene.
De av dere som har betalt via MinIdrett kan se bort fra denne fakturaen.
Gi meg beskjed hvis det er noe feil: post@driv-il.no

Astrid


Hils på vårt yngste medlem, Amelia Leiknes, født 03.02.15

Postet av Driv Idrettslag den 15. Feb 2015
Amelia var kun 10 dager gammel da hun ble medlem av Driv IL
Vi takker for innmeldingen og ønsker Amelia velkommen inn i verden og Drivfamilien .-)
Gratulerer til Oliver som har blitt storebror og til foreldrene.

AstridÅrmøtedokumente til Turn og Trim 12. februar

Postet av Driv Idrettslag den 9. Feb 2015
Årsmøtedokumentene til Turn og Trim er klare: Årsmøtedokumenter Turn og Trim 22.2.2015.pdf

Vel møtt.
Velkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 8. Feb 2015
Familien år vokser igjen og vi ønsker Glenn Roger, Glenn Fredrick, Veronica, Yngve, Sara, Scott, Gabrielle og Jeanette velkommen inn i Drivfamilien :-)


Faktura for medlemskap i Driv IL 2015 er sendt ut nå

Postet av Driv Idrettslag den 6. Feb 2015
Nå har de av dere som har en mailadresse registrert i medlemsystemet til Driv, fått mail med beskjed om at dere har mottatt et krav fra Driv IL. Dette er faktura for medlemskap i Driv IL.
I mailen står det: gå inn i MInIdrett for å se og betale kravet, men det står også at fakturaen i tillegg vil komme som vanlig post.

Min Idrett: Forklaring bruk av Min Idrett docx.pdf

Dere vil altså få fakturaen som vanlig post også. Pass på så dere ikke betaler dobbelt :-)
Systemet sender mail til alle i et familiemedlemskap, men når en i familien betaler fakturaen, så er det betalt for alle.
Spørsmål/endringer tar dere direkte med meg på post@driv-il.no

Det kreves medlemskap i Driv IL for å delta i en gruppe i Driv IL
Det kreves medlemskap i Driv IL også for trenere/lagledere/styremedlemmer
Dette er forankret i årsmøtevedtak 2014 med denne begrunnelsen:

 • Gjennom medlemskap er en underlagt lovene for idrettslaget.
 • Vi ønsker å kunne innhente politiattester for trenere/lagledere
 • Vi ønsker å kunne tilby kompetanseheving til trenere/lagledere
 • Vi ønsker at alle som representerer Driv utad er medlemmer av Driv
 • Medlemskapet sikrer stemmerett på årsmøtet
 • Ved medlemskap i Driv IL er trenere/lagledere/styremedlemmer forsikret via klubbforsikringen
De forskjellige gruppene har egne fordeler/støtte for trenere/lagledere/styremedlemmer. Ta kontakt med styret i din gruppe hvis du er usikker på hva din gruppe gjør.


Det er tid for betaling av medlemskapet til Driv IL.

Postet av Driv Idrettslag den 2. Feb 2015
Driv IL sender i disse dager ut medlemskontingenten.

Jeg har gått over til et nytt medlemsystem og ber om at dere gir meg beskjed hvis noe er feil..
Bruk helst mail, post@driv-il.no eller kontaktskjemaet på www.driv-il.no

Husk at dere ikke kan delta i en gruppe uten at medlemskontingenten til Driv IL er betalt.

Astrid Celius, post@driv-il.no
900 68 834


Velkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 28. Jan 2015
Familien vår vokser igjen og vi ønsker Tine, Trude, Ibrahim, Anabell, Joachim, Natalie, Linda, Maja, Malin, Marcus og Emil velkommen inn i Drivfamilien .-)

Astrid


Mjærhallen er stengt i uke 8

Postet av Driv Idrettslag den 27. Jan 2015Det skal legges en topp på dekket som er der i dag og hallen vil derfor være stengt i hele uke 8


Årsmøte i sykkel onsdag 25. februar kl. 19.00 på Mjær Ungdomsskole

Postet av Driv Idrettslag den 26. Jan 2015
Det har stått annonse i Enebakk avis 15.1 med innkalling til årsmøter i Driv IL 2015, samt på våre hjemmesider, facebook og oppslag på Vågsenteret,.

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet i sykkel må være styret i hende senest 14 dager før årsmøtet, altså innen 11. februar. Forslag kan sendes klubbsekretær på mailto:post@driv-il.no

Styret i sykkel er i sterkt behov for flere styremedlemmer!
Kom gjerne med forslag på kandidater

Årsmøtedokumentene er klare til utlevering en uke før årsmøtet. Dokumentene finner dere her: Årsmøtedokumenter sykkel 25.02.15.pdf

For å ha stemmerett på sykkelgruppa årsmøte må et medlem ha fylt 15 år, ha vært medlem i minst 1 måned og ikke skylde kontingent for mer enn 1 år.
Alle medlemmer som har stemmerett, og som ikke er arbeidstaker i laget, er valgbare til tillittsverv i laget og som representant til ting eller møter i overordnet idrettsorganisasjon.
Alle medlemmer kan møte på årsmøtene og dere er svært ønsket til å delta.Gruppeledere sykkel 2015

Postet av Driv Idrettslag den 26. Jan 2015

Driv IL vil i 2015 stille lag i uoffisielt NM-lagtempo på distansen Lillehammer-Oslo.
Laget vil bestå av 20 mann og tiden vil registreres på 11.mann over mål.
Mer info om konkurransen finner du her: NM lagtempo Lillehammer-Oslo 2015

Kontaktpersoner/gruppeledere:

Gruppe 1:
Marius Ralger: mailto:maralger@online.no Telefon: 907 27 314
Njål Haug: mailto:nehaug@online.no Telefon: 901 66 546

Gruppe 2:
Trenger trenere/kontaktpersoner, meld dere til fungerende kontaktperson:
Leif Petter Moe: mailto:le-m@online.no Telefon 909 92 594

Gruppe 3:
Morten Ralger: mailto:maralger@online.no Telefon: 959 28 136
Knut Arne Samuelsen: mailto:knusamu@gmail.com Telefon: 950 62 160

Terrenggruppa:
Hvem er leder, Jon Kristian Jacobsen?Drop-in spinning hver torsdag kl. 17.15

Postet av Driv Idrettslag den 26. Jan 2015
Hver torsdag kl. 17.15 er det mulig å komme inn på Drop-in time med Driv IL sykkel på Avancia treningssenter i Ski.
Pris 70 kr pr gang.


Enebakk rundt 2015. Påmeldingen er åpen

Postet av Driv Idrettslag den 26. Jan 2015
Påmeldingen til Enebakk rundt 2015 er åpen: Påmelding klikk her


Ny avslutning styrkeprøven 2015

Postet av Driv Idrettslag den 26. Jan 2015
Her finner du mer detaljert kart:Detaljert kart avslutning styrkeprøven 2015
Her finner du mer info om hvordan traseen blir: Ny avslutning styrkeprøven 2015
Stella Casting søker hovedrolle, gutt 19 - 23 år

Postet av Driv Idrettslag den 26. Jan 2015
Stella Casting og Pravda Film leter etter en gutt med østlandsdialekt mellom 19 og 23 år til å spille hovedrollen i spillefilmen "Pyromanen" regissert av Erik Skjoldbjærg, regissøren bak filmer som Insomnia, Nokas og Pioner.
Det er ikke nødvendig med erfaring fra verken film eller teater.
Filmen er basert på boka "før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll. Interessert? Send en mail til pyroman@stellacasting.no, legg ved bilde, alder, et par ord om deg selv, samt kontaktinfo. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet.

Hilsen Tor Espen Vassbotn
Stella Casting
Grønlandsleiret 25
Tlf: 47236069

stellacasting.no


Årets Røde Fjær-aksjon, søndag 8.februar, trenger bøssebærere kl. 14.00 - 18.00

Postet av Driv Idrettslag den 25. Jan 2015
Vårt motto er:" Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne".
Inntektene av aksjonen går til undervisningsprogrammet "MITT VALG",
Lions' forebyggende arbeide for barn og ungdom (rusbruk og mobbing).

Årets Røde Fjær-aksjon avholdes søndag 08.feb. mellom klokken 1400 og 1800.
Vi trenger bøssebærere og håper at medlemmer av Driv, gjennom samarbeidet med Lions Club Enebakk,vil stille som bøssebærere og hjelpe til med forebyggende arbeid for barn og ungdom.

Er du over 15 år og har lyst til å hjelpe oss kan du gi beskjed innen onsdag
28.januar.

Min mailadresse er:NB korrigert mail: peeivgr@online.no. Tlf. 92838063.

Hilsen
For LC Enebakk
Per Eivind Grosvold


Velkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 20. Jan 2015
Familien vår vokser og vi ønsker Albin, Cecylia, Olav, Sebastian, Isabella, Anton, Julia, Scott, Lene, Lars, Gry og Jacob velkommen inn i Drivfamilien :-)

Astrid Celius


Det er påmeldt damelag i 4. divisjon, vil du være med på laget?

Postet av Driv Idrettslag den 13. Jan 2015
Etter økende interesse har det blitt påmeldt et damelag i 4.divisjon foran årets sesong.
Alle som ønsker å prøve seg eller delta er velkommen

For de som ønsker nærmere info, så kan de melde seg inn på FB-siden «Driv Fotball Damelag 2015»,
eller kontakte Mads Randem på 95967066 eller mail mads@bardum.no

Sportslig hilsen
Mads Randem
Driv IL Fotball


Årsmøter i Driv IL 2015

Postet av Driv Idrettslag den 13. Jan 2015

Datoer årsmøter 2015.pdf

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtene må være styret i de enkelte gruppene i hende senest 14 dager før årsmøtet.
Forslag kan også sendes via klubbsekretær: post@driv-il.no som vil videreformidle til gruppene.

Alle årsmøtedokumenter skal være klare til utlevering en uke før årsmøtene.
Dokumentene vil ligge på www.driv-il.no og kan også fås via post@driv-il.no

For å ha stemmerett på lagets møter må et medlem ha fylt 15 år, ha vært medlem i minst 1 måned og ikke skylde kontingent for mer enn 1 år.Alle medlemmer som har stemmerett, og som ikke er arbeidstaker i laget, er valgbare til tillitsverv i laget og som representant til ting eller møter i overordnet idrettsorganisasjon.
Alle medlemmer kan møte på årsmøtene og dere er svært ønsket til å delta.

Det ble innkalt til alle årsmøtene med felles annonse i Enebakk avis 15.01.2014.
I tillegg ligger det info på www.driv-il.no og henger oppslag på Vågsenteret, samt at det er publisert på Facebook Driv IL.

Det vil innkalles til Driv IL sitt årsmøte med annonse i Enebakk avis 26.02.2014
Velkommen inn i Drivfamilien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 12. Jan 2015
Det strømmer på med nye medlemmer og vi ønsker Erland, Roger, Jørgen, Erlend, Atle, Vetle, Sten, Tobias, Sondre, Therese, Emma, Rita, Jorge, Marte, Frode, Ester, Iris, Brage, Alileon og Max velkommen inn i Drivfamilien :-)

Hvis du også vil være med i Drivfamilien, så ta kontakt med meg på post@driv-il.no


Ny koster leder Drivs A-lag

Postet av Driv Idrettslag den 8. Jan 2015
Les hele artikkelen til Bjørn Mikkelsen her:Enebakk Avis 080115.pdf


Det er på tide å ta en opptelling i familien :-)

Postet av Driv Idrettslag den 5. Jan 2015
Hvor mange nye har du fått i din familie? Det er aldri for tidlig å melde dem inn i Drivfamilien :-)
Har noen startet i en gruppe i Driv,slik at du trenger å endre fra enkeltmedlemskap til familiemedlemskap? Eller har noen sluttet, så du skal endre til enkeltmedlem?
Har du flyttet og fått ny adresse?

Kort sagt, ta en runde og finn ut om det er noe jeg burde ha fått beskjed om før jeg fakturerer medlemskapet i Driv IL.
Medlemskapet til Driv vil bli sendt ut som vanlig brev denne gangen.

Astrid: post@driv-il.no


Gratulerer til jenter født 2002, som kom til A-sluttspillet!

Postet av Driv Idrettslag den 4. Jan 2015
Jenter 12 ( født 2002) vant sin siste seriekamp og kom til A-sluttspillet.
Sikre kilder melder at det er første gangen i Drivs histore. Vi er stolte av dere jenter :-)